Κάποιοι αυστηροί λένε ότι μερικοί απ’ τους σημερινούς παίκτες της ΑΕΚ «ούτε τα παπούτσια δεν μπορούν να γυαλίσουν» σε άλλους παλιότερους.

Ε, ο Νίκος Κωστένογλου όχι μόνο πιστεύει ότι μπορούν, αλλά τους έδωσε και εντολή να το κάνουν!

Κατά τη διάρκεια του «εξάψαλμου» για την ήττα από τον ΟΦΗ, ο «Κωστέ» αποφάσισε (σε ένδειξη σεβασμού-πειθαρχίας, αλλά και ανεπανάληπτου καψωνιού) κάποιοι απ’ τους νέους να… επιμελούνται των παπουτσιών των μεγαλυτέρων!

Όπως αποδείχθηκε, λοιπόν, η εντολή του του Κωστένογλου κάποιοι απ’ τους παίκτες (και συγκεκριμένα οι νεαροί και οι Λαγός, Καράμπελας, Μανωλάς, Γκέντσογλου) να έρχονται μέχρι και 1,5 ώρα νωρίτερα στην προπόνηση προκειμένου να βελτιώσουν τις ατομικές τους αδυναμίες, ήταν το λιγότερο.

Κι αυτό διότι αποφάσισε επιπλέον και μια κίνηση -κατ’ άλλους συμβολική, κατ’ άλλους μειωτική. Διότι οι πρώτοι μπορούν να βασίσουν την (όποια) επιχειρηματολογία τους στην -όντως προβληματική- νοοτροπία κάποιων απ’ τους νέους παίκτες που πρέπει να βελτιωθεί.

Ωστόσο και οι δεύτεροι μπορούν βάσιμα να ισχυριστούν ότι το να γυαλίζουν τα παπούτσια (ο Μανωλάς του Δέλλα, ο Χέλγκασον του Γεωργέα, ο Τσουκαλάς του Βάργκας, ο Γκέντσογλου του Καφέ, ο Μπέλεκ του Λυμπερόπουλου και οι Δωριάδης-Μοσχονάς των Αραμπατζή-Κωνσταντόπουλου, όπως φέρονται να είναι τα ζευγάρια) ή το να οριστεί κάποιος που θα που θα είναι επιφορτισμένος με το να… ελέγχει καθημερινά αν τα παπούτσια του Γκούντγιονσεν χρειάζονται καθάρισμα, είναι κινήσεις που ενδεχομένως θα έχουν αποτελέσματα αντίθετα του επιδιωκόμενου.

Πόσω μάλλον όταν το «καψώνι» θα εφαρμοστεί σε μια περίοδο που άπαντες είναι απλήρωτοι για μήνες και κάποιοι εκ των «προς συμμόρφωση» είναι εκείνοι που (ως χαμηλόμισθοι) πλήττονται περισσότερο απ’ αυτή την κατάσταση. Εκτός κι αν το βασικό πρόβλημα της ΑΕΚ αυτή την εποχή είναι το πώς θα κερδηθεί ο σεβασμός των νέων και όχι ο (χαμένος ΚΑΙ με τέτοιες κινήσεις) σεβασμός των φιλάθλων στο όνομά της.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Τα διλήμματα του Νίκολιτς και η ''υποχρεώση'' της ΑΕΚ ενόψει του αυριανού ντέρμπι»

Ηλιόπουλος: «Φέτος ξανάρθε η υπερηφάνεια μας - Οδοστρωτήρες μέχρι το ευ αγωνίζεσθαι να κερδίσει»

Φαμπιάνο: «Το παιχνίδι είναι τελικός, παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε τη νίκη»

ΠΑΟΚ: Διλήμματα σε άξονα και κορυφή ενόψει Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη

Ντέρμπι με άρωμα… έκπληξης: Το πλάνο Μεντιλίμπαρ για τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη

ΑΕΚ-ΑΕΛ Novibet: Μονόδρομος η επιστροφή στις νίκες για την Ένωση κόντρα στους «βυσσινί»

Άρης-Ατρόμητος: Σκληρή μάχη για το «5-8» στο Χαριλάου

Ελίασον: «Θα έρθει να το κάνει δύσκολο η ΑΕΛ Novibet, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη»

Τσανάκας: «Όλα δείχνουν ότι θα είναι διαθέσιμος για ΠΑΟΚ ο Ποντένσε - Είναι από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν»

Τσορμπατζόγλου: «Πίεση έχει και ο ΠΑΟΚ για αποτέλεσμα στο ντέρμπι, όχι μόνο ο Ολυμπιακός»

TAGS: A.E.K.