Και τους φίλους της να παραμιλάνε!

Με τα νιάτα να ξεχειλίζουν, αναπληρωματικούς να απουσιάζουν και την μπάλα να κρύβεται για ένα ημίχρονο, η ΑΕΚ έκανε… παππάδες στο Γκρατς!

Εντυπωσιακοί οι «κιτρινόμαυροι», καθάρισαν 3-1 τη Στουρμ και μαζί το όνομά τους στο Europa League!

Μανωλάς, Μπερνς και Κλωναρίδης «σφύριξαν» τρεις φορές για το τρένο του Κωστένογλου και το έστειλαν… χωρίς φρένα στο crash test της Κυριακής με τον Ατρόμητο!


Πώς έπαιξε

Μια μόνο αλλαγή, σε σχέση με όσα αναμενόταν, είχε η ενδεκάδα ανάγκης που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου (στον πάγκο ήταν μόλις πέντε παίκτες).

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, λοιπόν, χρησιμοποίησε αυτούς που δοκίμαζε στις τελευταίες προπονήσεις, με εξαίρεση τον Μπουγαΐδη, που κέρδισε τελικά τη θέση απ’ τον Χέλγκασον στο κέντρο της άμυνας.

Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης»διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Εγγλέζου, Μπουγαΐδης, Μανωλάς και Κοντοές. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Κάλα, στην τριάδα μπροστά τους οι Κλωναρίδης (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Σιαλμάς.



«Ποιον είπες τελευταίο»;;;

Θιγμένη από το μηδενικό που συνόδευε τη μέχρι σήμερα συγκομιδή της στην Ευρώπη μπήκε στο ματς η ΑΕΚ. Και τόσο αγριεμένη, ώστε να μην περιμένει (κυριολεκτικά) ούτε λεπτό για να ξεκινήσει το σβήσιμό του. Στα 44 δευτερόλεπτα, λοιπόν, ο Σιαλμάς είχε ήδη προειδοποιήσει (κεφαλιά στο δοκάρι). Στα 10 λεπτά, ο Μανωλάς είχε ήδη «πυροβολήσει» (σκοράροντας με χάρη φορ). Και στα 43 λεπτά, ο Μπερνς είχε δώσει πια αφορμή για παραμιλητά στους φίλους της ΑΕΚ.

Όχι για τη (διαγραφόμενη) νίκη. Άλλωστε, αυτή δεν θα έσωζε τίποτα παραπάνω από το γόητρο. Αλλά για την εικόνα της ομάδας τους -μ’ ένα μάτσο πιτσιρίκια, πέντε μόλις αναπληρωματικούς και αδιανόητη αυτοπεποίθηση- να κάνει πλάκα στην αντίπαλό της. Να την πνίγει με πίεση ψηλά. Να τη διασπά με ωραίους συνδυασμούς. Να της δημιουργεί πανικό στις στημένες φάσεις. Και γενικά να δημιουργεί απορίες ΠΩΣ αυτή η ομάδα ήταν ουραγός και όχι πρωτοπόρος στον όμιλό της…

Έφυγε… κυρία!

Η Στουρμ που γύρισε από τ’ αποδυτήρια δεν ήταν ίδια ομάδα. Δυστυχώς δεν ήταν και η ΑΕΚ. Η «Ένωση» οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα, έδωσε τα «κλειδιά» του αγώνα στους Αυστριακούς και τελικά τους επέτρεψε να μπουν σε αυτόν (με το γκολ του Κάιντζ στο 59’). Ε και; Αυτό το τρίποντο δεν μπορούσε -και δεν επιτρεπόταν απ’ την ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ- να χαθεί.

Το έδειξε η άμυνα, κρατώντας γερά στην πίεση που ακολούθησε. Το ξεκαθάρισαν οι παίκτες, πουλώντας ακόμα και… νταηλίκι όταν οι Αυστριακοί επιχείρησαν (όχι ακριβώς διακριτικά) να σηκώσουν τον τραυματία Κάλα απ’ το χορτάρι. Και το επιβεβαίωσε ο Κλωναρίδης ζωγραφίζοντας σ' αυτό (με το φοβερό σόλο που ξεκίνησε πίσω απ’ τη σέντρα) και αποδεικνύοντας πως ούτε ο Θεός, ούτε ο διάβολος δεν το 'θελαν αυτή η ΑΕΚ να μείνει τελευταία και άποντη στην Ευρώπη.

Η τελική βαθμολογία του 12ου ομίλου

1. Άντερλεχτ 18 (18-5)
2. Λοκομοτίβ Μόσχας 12 (14-11)
3. ΑΕΚ 3 (8-15)
4. Στουρμ Γκρατς 3 (5-14)

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Τσάβλινα, Ποπκχάτζε, Ντούντιτς, Μπέργκσταλερ, Στάντφεστ, Μουράτοβιτς (73’ Μπούκβα), Κάιντζ (84’ Έρενραϊχ), Κοχ, Βολφ (63’ Χάας), Μπόντουλ, Κιέναστ

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάχνερ, Πέρτσερ, Κλεμ, Βάινμπεργκερ

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Εγγλέζου (54’ Καράμπελας), Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Κοντοές, Μάκος, Κάλα, Κλωναρίδης (85’ Τσουκαλάς), Γκερέιρο, Μπερνς (64’ Μπέλεκ), Σιαλμάς

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοσχονάς, Χέλγκασον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξάντρου Ντεακόνου (Ρουμανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Τζορτζ Βιντάν, Ράντου Γκινγκουλεάκ (Ρουμανία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γκρατς Λιμπενάου»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.