«Παρέα» στον έτερο Αργεντινό τενίστα, Γκιγιέρμο Βίγιας, θα κάνει η Γκαμπριέλα Σαμπαντίνι μετά την «είσοδό» της στο Hall of Fame του αθλήματος. Η 34χρονη πρώην πρωταθλήτρια βρέθηκε στο Νιούπορτ των ΗΠΑ όπου τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση.
Η Σαμπαντίνι έκανε ντεμπούτο στα κορτ σε ηλικία 14 ετών, την 1η Ιανουαρίου του 1985, χρονιά στην οποία πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε τελικό WTA (Χίλτον Χεντ). Επίσης, το 1985 πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου σε τουρνουά στην Ιαπωνία. Το «αντίο» στην ενεργό δράση το «είπε» στις 23 Οκτωβρίου του 1996 στο Γκραντ Σλαμ των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας της η Σαμπαντίνι κατέκτησε 27 τίτλους στο «απλό», μεταξύ αυτών το Γκραντ Σλαμ των ΗΠΑ και 12 στο «διπλό». Επίσης, ήταν Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη τις χρονιές, 1989,1991 και 1992, ενώ κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988.
Επιμέλεια: Γιάννης Ντούζγος