Μια σειρά από καλά μαντάτα πήρε τις τελευταίες ημέρες ο Φερνάντο Σάντος ενόψει του Euro 2012.

Ποδοσφαιριστές που ήταν χωρίς ομάδα, βρήκαν και μάλιστα άρχισαν να παίζουν.

Ο ένας εκ των τερματοφυλάκων του, ο Μιχάλης Σηφάκης, απέσυρε την προσφυγή και φτάνει κοντά στην επιστροφή στο παιχνίδι με τα γάντια του Άρη.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Αν δεν είχε μπει το φρένο του Τσακίρη, θα είχε βρει ευκαιρίες και ο Κώστας Χαλκιάς στον Πανιώνιο, κι έτσι τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα στους τερματοφύλακες για τον Πορτογάλο προπονητή. Είναι όμως μια σειρά από τερματοφύλακες που παίρνουν αγώνες στα πόδια τους αυτή την εποχή, κι έτσι ο Σάντος ξέρει ότι δεν θα χρειαστεί να σπάσει το κεφάλι του για να βρει μια αξιόλογη τριάδα.

Πολύ καλό νέο για τον ομοσπονδιακό προπονητή ήταν ότι θα συνεχίσει να παίζει ο Τζιόλης. Ίσως καλύτερο νέο όμως να είναι αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό με τον Μανιάτη. Πολύ καλό είναι και αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία με τον Φάνη Γκέκα. Καλό θα είναι να προλάβει ο Σωτήρης Νίνης να πάρει από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα έστω κάποια παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό προτού τελειώσει η σεζόν.

Όλα αυτά όμως δεν είναι σημαντικοί πονοκέφαλοι για τον προπονητή της Εθνικής, ο οποίος δρέπει τους πρώτους καρπούς της δουλειάς του, δηλαδή την αλλαγή αντίληψης και νοοτροπίας των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Χάρη στον κόπο του, την επιμονή του και τα αποτελέσματα των αγώνων, ο Σάντος ξανάφερε την Εθνική από την εποχή που οι ποδοσφαιριστές άνοιγαν την πόρτα για να φύγουν πίσω στην εποχή που στριμώχνονται στην είσοδο και παρακαλούν να ακούσουν το όνομά τους από τα μεγάφωνα για να μπουν στο ξενοδοχείο της.

Αν υπάρχει σοβαρή σπαζοκεφαλιά μπροστά στον Πορτογάλο προπονητή, είναι αυτή της απόφασής του να συνεχίσει ή όχι τη συνεργασία του με την ομοσπονδία. Μια ομοσπονδία που του έχει δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες σχετικά με το αν μπορεί ή όχι να υποστηρίξει με πράξεις την προσπάθειά του να εφαρμόσει το σχέδιό του για να φτιάξει τη σχολή του ποδοσφαίρου των εθνικών ομάδων. Αν είχε πειστεί, θα είχε υπογράψει το νέο συμβόλαιό του.

ΥΓ. Μια πολύ καλή προσπάθεια συγγραφής ενός ελληνικού βιβλίου με γηπεδικά συνθήματα, μπορείτε να τη βρείτε εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube