Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Αυτοί που επηρεάζουν τον Βιντιάδη για την ΑΕΚ

Είναι η πρώτη φορά, τις τελευταίες ώρες, που ακούς από ανθρώπους με σοβαρότητα και αξιόπιστο λόγο -οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν συναναστραφεί και συναναστρέφονται τον Δημήτρη Βιντιάδη- να ισχυρίζονται ότι ο εφοπλιστής είναι κοντά, αν δεν την έχει ήδη λάβει, στην απόφαση να «μπει» στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος

Είναι η πρώτη φορά, τις τελευταίες ώρες, που ακούς από ανθρώπους με σοβαρότητα και αξιόπιστο λόγο -οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν συναναστραφεί και συναναστρέφονται τον Δημήτρη Βιντιάδη- να ισχυρίζονται ότι ο εφοπλιστής είναι κοντά, αν δεν την έχει ήδη λάβει, στην απόφαση να «μπει» στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Και επειδή έχει γίνει εξαρχής σαφές και κατανοητό ότι ο Βιντιάδης δεν σκοπεύει να καλύψει μόνος μεγαλύτερο μέρος από το περίπου 20% του κεφαλαίου που έχει άμεσα ανάγκη η ΠΑΕ, δηλαδή από τα περίπου 12 εκατ. ευρώ που της χρειάζονται για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι είτε ο ίδιος είτε ο ντίλερ του, ο Κιθ Χάρις έχουν καταφέρει να βρουν τρόπο και πηγές για να συγκεντρώσουν το ποσό.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Όλα αυτά βεβαίως θα συμβούν μόνο εφόσον η ΠΑΕ επιτύχει μια ρύθμιση των οφειλών της στο Δημόσιο ώστε αυτές να σπάσουν σε περισσότερες μικρότερες δόσεις. Το πιο σημαντικό για τη ζωή της ΠΑΕ ΑΕΚ όμως είναι, πρωτίστως, να το αποφασίσουν οι επενδυτές, να πουν «τα βάζουμε».

Έχει γίνει φανερό ότι οι σημερινοί διοικούντες την ΠΑΕ ελάχιστα επηρεάζουν τον Βιντιάδη στη διαδικασία που ακολουθεί για την λήψη αυτής της απόφασης. Το καταλάβαμε όλοι όταν διαπιστώσαμε το πρόγραμμα που ακολούθησε με τον Χάρις κατά την ολιγοήμερη παραμονή στην Αθήνα. Πάμε παρακάτω λοιπόν…

Αυτό που σήμερα δεν μπορούν να κάνουν αυτοί που ανέλαβαν να τρέξουν την ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες, φαίνεται ότι μπορούν να το επιχειρήσουν αυτοί που συναναστρέφονται αρκετά τακτικά τον Βιντιάδη για να συζητήσουν μαζί του για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Θα είναι πολύ μεγάλη η αξία της υπηρεσίας που θα προσφέρουν στην ΑΕΚ. Το γνωρίζουν καλά, αφού και οι ίδιοι, μου λένε, απαντούν, όταν τους ζητείται μια εκτίμηση, με το «σταυρώνουμε τα δάχτυλα κι ευχόμαστε να συμβεί».

Όσο μένει ανοιχτή, σε λειτουργία, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν είναι μια χαμένη υπόθεση. Το έδειξαν, το έστειλαν το μήνυμα και αυτοί που βρέθηκαν προχθές στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Αρη. Θα το έδειχναν αρκετοί ακόμη, με πράξεις, αν αυτό τους έβαζε ως όρο ένας αξιόπιστος επιχειρηματίας, εφόσον το έθετε αυτό ως όρο για να επενδύσει στην ΑΕΚ.

Στο σημείο που βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ απαιτεί θυσίες και υπερβάσεις. Οι πρώτοι στη σειρά είναι όσοι έχουν τρόπο να επηρεάσουν με ρεαλιστικά επιχειρήματα τον Βιντιάδη, και κατ’ επέκταση τον Χάρις, να μπει στην ΠΑΕ. Οι επόμενοι, οι πολλοί, οι ΑΕΚτσήδες θα ακολουθήσουν.

Τώρα, στην τελευταία ώρα, η ΑΕΚ θα μετρήσει τους «γνήσιούς» της. Τους πιστούς της, που θα της δηλώσουν έτοιμοι να προσφέρουν αφιλοκερδώς υπηρεσία για να τη βοηθήσουν να ξανασηκωθεί. Όλα αυτά θα συμβούν, αρκεί να βρεθούν τα λεφτά. Κι αυτά τούτη την ώρα είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορεί να τα έχουν για την ΑΕΚ. Κι ακόμη λιγότεροι αυτοί που μπορούν να τους ψήσουν.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x