Φαινόταν από μακριά ότι η υπόθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν σίγουρα πιο εύκολη από αυτή της ΠΑΕ ΑΕΚ, πιθανότατα και από αυτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης όμως την έκαναν ευκολότερη.

Διότι «πέταξαν» εντός του βαρελιού περί τα 2,7 εκατ. ευρώ και βοηθούν την ΠΑΕ να σταθεί στα πόδια της, ή τουλάχιστον να ξεπεράσει ένα μέρος των εμποδίων που έχει μπροστά της.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Στην υπόθεση του Παναθηναϊκού βεβαίως είναι αδιανόητο ότι ο νυν μεγαλομέτοχος, που δεν βάζει ευρώ και δεν θέλει να βάλει ευρώ, εμποδίζει με τη στάση του την εισροή μεγαλύτερου κεφαλαίου στην εταιρεία, αρνούμενος να πάρει επάνω του τις ευθύνες του για το θέμα του γηπέδου. Η λογική όμως λέει ότι κάποια στιγμή ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα συναντηθεί με τις ευθύνες του, όσο και αν το αποφεύγει αυτό το ραντεβού, και θα κάνει αυτό που πρέπει για να αφήσει την εταιρεία να γλιτώσει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και την οικονομική κατάρρευσή της.

Αν οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ έκαναν ό,τι κάνουν τούτη την ώρα οι μικρότεροι μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα έβαζε κι αυτή τον εαυτό της στην ίδια, καλύτερη μοίρα. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαφορά στην αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ σε σχέση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι μέτοχοι της ΑΕΚ δέχονται τούτες τις μέρες την λαϊκή κατακραυγή επειδή αφήνουν αβοήθητη ή περίπου αβοήθητη την ΠΑΕ ΑΕΚ, την ίδια ώρα που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει την τύχη να μη βλέπει τους προβολείς της ευθύνης να τον τυφλώνουν.

Αυτό που έκαναν τούτη την ώρα ο Βγενόπουλος και ο Πολέμης μοιάζει με «τρέλα». Διότι χαρίζουν ένα πολύ βαρύ, για την εποχή, ποσό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δίχως καμιά εγγύηση ότι αυτά τα λεφτά πιάνουν τόπο, διότι δεν είναι αρκετά για να «σώσουν» την εταιρεία, και φυσικά δεν είναι αρκετά για να τους κάνουν μεγαλομέτοχους.

Αν έκαναν την ίδια τρέλα οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ, αυτή θα είχε φτάσει μια ανάσα από τη λύση του πρώτου και σοβαρότερου προβλήματός της. Μόνο που όλοι αυτοί που έχουν ή είχαν μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχουν την τρέλα του ποδοσφαίρου.

Follow me on twitter: @VSambrakos

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube