Στο σημείο που βρισκόμαστε, τέσσερις αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου, μια σειρά από προπονητές παίζουν τον πάγκο τους.

Και είναι ένας από αυτούς που παίζει τις πιθανότητές του για ένα μεγάλο come back, το οποίο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια έμοιαζε αδιανόητο:

Αν πετύχει με τον Ατρόμητο αυτό που σήμερα συζητούν μόνο μεταξύ τους, μεταξύ σοβαρού και αστείου στο Περιστέρι, ο Γιώργος Δώνης θα βάλει τη βάση για να χτίσει επάνω της το όνειρό του για να μεταναστεύσει και ως προπονητής.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Διότι όταν τα websites της Ευρώπης γράψουν για μια ομάδα που έβγαλε έξω Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ για να παίξει εκείνη προκριματικά Champions League, οι μεσάζοντες της αγοράς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα googlάρουν το όνομά του και θα αρχίσουν να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του.

Ο Δώνης, που σήμερα ακούγεται, από την αγορά, για τον ΠΑΟΚ και αύριο θα ακούγεται και πάλι για τον Παναθηναϊκό, την στιγμή που έχει απέναντί του τον Γιώργο Σπανό με διάθεση να του ανανεώσει το συμβόλαιο, δεν θα βιαστεί να αποφασίσει. Λογικά θα την αναβάλει αυτή τη συζήτηση για μετά το τέλος των play off, διότι τη διατηρεί έντονα αυτή τη φιλοδοξία, της μετανάστευσης.

Ποιοι άλλοι προπονητές έχουν σήμερα κίνητρα;

-Θεωρητικά, ο Λάζλο Μπόλονι, εφόσον θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, αν και δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για το τι έχει στο κεφάλι του ο Ρουμάνος σε σχέση με το θέμα αυτό.

-Ο Νίκος Κωστένογλου, διότι αν κρατήσει την ΑΕΚ στα play off, έχει καλές πιθανότητες να συνεχίσει, ενώ αν κάνει την έκπληξη και τερματίσει πρώτος, εφόσον το θέλει, θα μείνει ό,τι και αν γίνει στον σύλλογο.

-Ο Μανουέλ Μασάδο, ο οποίος θέλει να μείνει στον Άρη, αλλά ο Άρης δεν έχει ακόμη αποφασίσει και είναι δεδομένο ότι θα μετρήσει πολύ στην τελική του απόφαση η βαθμολογική κατάταξη.

-Ο Σάκης Τσιώλης, όχι επειδή δεν θα τον κρατήσουν στην Τρίπολη, αλλά επειδή θέλει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα με τον Αστέρα, για να σβήσει την μουτζούρα της κακής πορείας με τον Άρη.

-Ο Γιώργος Παράσχος, που ανανεώνει το προπονητικό διαβατήριό του για αρκετά ακόμη χρόνια μέσα από την επιτυχία-έκπληξη της παραμονής του Λεβαδειακού με καλό ποδόσφαιρο υπό τόσο αντίξοες συνθήκες.

-Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που δεν θα μείνει αν συμβεί το απίθανο και υποβιβαστεί η Ξάνθη.

-Ο Τάκης Λεμονής, για να βρει και ο ίδιος για τον εαυτό του υψηλό κίνητρο παραμονής στο Αγρίνιο, με την παραμονή του Παναιτωλικού.

Θεωρητικά υψηλό κίνητρο έχουν και ο Άγγελος Αναστασιάδης στα Γιάννινα, ο Νίκος Καραγεωργίου στον Εργοτέλη, όπως και ο Άκης Μάντζιος στον Πανιώνιο. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στην αγορά όμως, και οι τρεις δεν έχουν μεγάλες πιθανότητες παραμονής, ακόμη και αν «καταφέρουν» την παραμονή του συλλόγου στη Superleague.

Follow me on twitter: @VSambrakos

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube