Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και θα διεκδικήσει, τουλάχιστον, τη συμμετοχή της στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης, αφού ήδη συγκαταλέγεται στα φαβορί από πολλούς για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου στην αγγλική πρωτεύουσα. Ο βοηθός του Ντράγκαν Αντριτς στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Κώστας Βαμβακάρης, ανέλυσε τους στόχους της ομάδας, κρίνοντάς της ικανή να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, μένοντας ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις στο Προολυμπιακό του Εντμοντον, μίλησε για την ικανοποίηση που η Εθνική ξαναμπήκε στους ισχυρούς του αθλήματος και για την απουσία της Πολιτείας από την υποδοχή το βράδυ της Τρίτης.
Αναλυτικά:
Για την απόδοση της Εθνικής στο τουρνουά. «Γενικά, η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά σε αυτό το τουρνουά. Το μόνο μέτριο παιχνίδι που κάναμε ήταν το πρώτο παιχνίδι με τη Ρουμανία. Από κει και πέρα, η ομάδα βρήκε αγωνιστικό ρυθμό και έκανε τα παιχνίδια να φαίνονται ευκολότερα απ’ ότι ήταν στην πραγματικότητα. Γενικά, η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά και ήρθαν σχετικά εύκολα τα αποτελέσματα».
Για τον αγώνα με τη Γερμανία. «Το παιχνίδι με τη Γερμανία ήταν "κλειδί". Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη και τα καταφέραμε. Το σκορ, βέβαια, δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των ομάδων στον αγώνα, η οποία ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Αλλά όλα καλά, εφόσον νικήσαμε».
Για το στόχο της Ολυμπιάδας. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις πολύ καλές παρουσίες. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει παρόν και μέλλον. Δείξαμε πάρα πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία και στην επίθεση και στην άμυνα. Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Ο προπονητής έχει βοηθήσει πολύ και υπάρχει ένα πολύ καλό "κράμα" μεταξύ νέων και παλιών παικτών. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά, γιατί να μην κάνουμε κάποια έκπληξη και να πάρουμε κάποιο μετάλλιο».
Για την επιστροφή της Εθνικής στο γκρουπ των ισχυρών. «Είμαστε, πλέον, πολύ κοντά στις πολύ μεγάλες ομάδες. Το δείξαμε και με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις μας. Για παράδειγμα, κόντρα στο Μαυροβούνιο που ήρθε πρώτο, το ένα παιχνίδι το χάσαμε στο γκολ και το άλλο στην παράταση».
Για την απουσία της Πολιτείας από το αεροδρόμιο. «Αυτοί που πρέπει να ενδιαφερθούν, ενδιαφέρονται. Δεν μου έκανε έκπληξη. Αυτό είναι το "ευχαριστώ" στους αθλητές. Δεν μας πήραν ούτε ένα τηλέφωνο, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Όπως δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες, έτσι είναι και για τις ομάδες. Είμαστε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους Ολυμπιακούς. Ελπίζω να προκριθούν κι άλλες, που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά, από ότι βλέπω, θα είμαστε η πλέον ολιγομελής αποστολή που έχει πάει στους Ολυμπιακούς. Εμείς παλεύουμε για το καλύτερο. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα, ούτε τίποτα άλλο. Παλεύουμε για τον εγωισμό μας, για το άθλημα, τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης