Δεν νίκησε, είδε τον ΠΑΟΚ να τον πλησιάζει, αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει το φαβορί αυτού του τουρνουά με έπαθλο το εισιτήριο των προκριματικών του Champions League.

Για να τα καταφέρει βεβαίως θα χρειαστεί, καταρχήν, να μη χάσει από την ΑΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

Και για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί, καταρχήν, καλύτερη διαχείριση, αλλά και καλύτερη ψυχονοητική προετοιμασία από τον προπονητή του, ο οποίος, σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές, έμοιαζε χθες πολύ ντεφορμέ.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Ο Παναθηναϊκός έχει περί τους 8 παίκτες που σκέφτονται το Euro 2012. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές όχι απλώς δεν χρειάζονται κίνητρο, αλλά είναι ικανοί να παρασύρουν και τους υπόλοιπους και να εμφανίζουν έναν πολύ ζεστό και motivated σύνολο. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο όμως ο Ζεσουάλντο Φερέιρα δεν το συμμερίζεται, ή δεν δείχνει να το αντιλαμβάνεται στην ολότητά του όλο αυτό. Κι αυτή είναι μια εξήγηση για τις κακές αρχικές επιλογές του.

Ναι, ο Παναθηναϊκός ζήτησε δικαιολογημένα ένα (αυστηρό) πέναλτι, αλλά δεν είχε κανένα νόημα όλη αυτή η επιμονή του Πορτογάλου στη συνέντευξη Τύπου. Συμπεριφέρθηκε σαν να μην αντιλαμβάνεται ότι όσο δεν δίνει βάρος στην κριτική και στην αυτοκριτική, δεν βοηθά την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός κουβαλά εσωτερικά μεγάλο εκνευρισμό, δεν του χρειάζεται περισσότερος. Κι ο Φερέιρα με τη στάση του μόνο αυτό επιτυγχάνει, να φορτώσει με μεγαλύτερο εκνευρισμό τους παίκτες του, αλλά και να τους δώσει ένα άλλοθι αποτυχίας.

Αν ο Φερέιρα ξαναβρεί τη φόρμα του, δηλαδή με πλάνο και καλύτερες επιλογές ενδεκάδας ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει πρώτος. Αν όμως η βραδιά της Δευτέρας τον βρει κάτω από τον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟ θα χάσει τον έλεγχο. Και θα βάλει πολύ δύσκολα στον εαυτό του.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ