Αν σε κάτι υπερτερεί έναντι του αντιπάλου της στον «τελικό» του Champions League, είναι στην ψυχολογία.

Η ΑΕΚ νιώθει καλά, ως η ομάδα που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς μέχρι σήμερα στα play offs, είναι πεινασμένη, επειδή ξέρει ότι αν μπει στα προκριματικά θα δημιουργήσει προοπτική να λύσει ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών προβλημάτων της και έχει ψυχή.

Την ψυχή του Νίκου Λυμπερόπουλου, αλλά και των Τραϊανού Δέλλα-Νίκου Γεωργέα, που θέλουν να τελειώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καριέρα τους.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Η ΑΕΚ ήταν σουλουπωμένη και πιο διαβασμένη ανασταλτικά συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια της. Συνέβη αυτό κυρίως χάρη στον Βάργκας, που τόσο της λείπει κάθε φορά που δεν αγωνίζεται. Η Ενωση κατάφερε να βάλει τον ΠΑΟΚ από κάτω επειδή το ήθελε περισσότερο, με την καρδιά της, την καρδιά και το μυαλό του Λυμπερόπουλου, που έχει βαλθεί να ολοκληρώσει, αν τελικώς σταματήσει, με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Παναθηναϊκός, που έδειξε καλύτερος συγκριτικά με τα προηγούμενά του, έχει δύο πολύ σημαντικές απουσίες. Τον Κατσουράνη, ειδικά αυτόν, και τον Βιτόλο. Πάνω στην ώρα όμως επέστρεψε ο Νίνης, ο οποίος μαζί με τον Καραγκούνη είναι βέβαιο ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Με τον αέρα της ισοπαλίας, αλλά και της έδρας του, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί.

Μια αγωνιστική πριν από το τέλος, είμαστε πλέον βέβαιοι ότι έχουμε παρακολουθήσει ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Είναι κρίμα που έλειπε ο κόσμος από τις έδρες των play offs. Είναι βέβαιο ότι η εξέλιξη και η κατάληξη της διαδικασίας είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ετοιμαζόμαστε να παρακολουθήσουμε έναν πολύ σημαντικό τελικό.

Υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχε τέτοια βαρύτητα. Η προοπτική των 5+ εκατομμυρίων ευρώ όμως τον κάνει να μοιάζει, αυτόν τον τελικό, με πραγματικό αγώνα επιβίωσης για δύο μεγάλους συλλόγους με τεράστια οικονομικά προβλήματα.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube