Όσο δραματικό κι αν ακούγεται, είναι η σκληρή πραγματικότητα για την ΑΕΚ.

Χωρίς ελπίδα πλέον στους μετόχους, με deadline για την πτώχευση την 7η Ιουλίου και αναγκαία μέχρι τότε την εξασφάλιση του 1,25 εκατ. για το άρθρο 44, η «Ένωση» αναγκάζεται να συζητά κάθε ενδιαφέρον που εκφράζεται για παίκτες της.

Είτε αυτό είναι έντονο (όπως των Κινέζων για τον Λεονάρντο), είτε σε φιλολογικό ακόμα επίπεδο (όπως αυτό που έχει εκφραστεί για Μάκο και Κλωναρίδη).

Η κατάσταση που έχουν υποχρεώσει πρώην και νυν μεγαλομέτοχοι την ΑΕΚ έχει κάνει πιο αναγκαία από ποτέ την ανεύρεση ρευστού. Κι έχει κάνει πολυτέλεια για την ΠΑΕ να μην εξετάζει προσφορές για όλους τους παίκτες του ρόστερ της. Με νεότερα, λοιπόν, από την κίνηση Νικολαΐδη να μην αναμένονται πριν τις εκλογές και με τελευταία προθεσμία πριν τη διάρρηξη του άρθρου 44 (και ουσιαστικά την πτώχευση της ΑΕΚ) την 7η Ιουλίου, το Δ.Σ. δεν έχει άλλη επιλογή προκειμένου να βρει πόρους, από τις πωλήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό όχι μόνο έχει συζητήσει, αλλά φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με την κινεζική ομάδα που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον Λεονάρντο σε ένα ποσό κοντά στις 800.000 ευρώ. Κάτι που εφόσον ισχύει, θα χρειάζεται μόνο η συγκατάθεση του παίκτη (και η συμφωνία και του ίδιου με τους Κινέζους) για να πωληθεί.

Κι όλα αυτά την ώρα που ενδιαφέρον (έστω και σε λιγότερο προχωρημένο στάδιο) υπάρχει από συλλόγους και για τους Μάκο και Κλωναρίδη. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την εξέλιξη της υπόθεσης Λεονάρντο, θεωρείται βέβαιο πως η ΑΕΚ τουλάχιστον θα συζητήσει προτάσεις που τυχόν θα κατατεθούν από Γερμανούς (για τον Μάκο) ή Ρώσους (για τον Κλωναρίδη).

Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον και η ανάμειξη -αν υπάρξει τέτοια- του Ντέμη Νικολαΐδη στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Κι αυτό διότι το ποιοι και πόσοι παίκτες θα παραχωρηθούν αναμφίβολα θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια που θα κάνει (εφόσον ευοδωθούν οι κινήσεις του μετά τις εκλογές και ξεπεραστεί ο σκόπελος της Εφορίας) για να σχηματίσει μια σχετικά ανταγωνιστική ομάδα.

Κάτι που φυσικά θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό και από το πόσο θα μειωθούν οι ποινές των ομάδων που δεν πήραν άδεια (με τη σχετική συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας να είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα). Και κάτι για το οποίο τουλάχιστον από την πλευρά των υπαρχόντων παικτών δεν μοιάζει να μπαίνουν εμπόδια.

Διότι η μόνη προσφυγή μέχρι τώρα είναι του Βάργκας (κι αυτή όπως ξεκαθάρισε για να εξασφαλίσει τα οφειλόμενα) ενώ οι υπόλοιποι -όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου- είναι διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Άλλωστε οι μεταγραφές είναι τον Ιούλιο και οι εκλογές, που έχουν σηματοδοτηθεί ως η απαρχή εξελίξεων στην ΠΑΕ, απέχουν πλέον μια μόλις βδομάδα.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Άλλο ένα… match ball για την ΑΕΚ, με νίκη τελειώνει την υπόθεση τίτλος»

Νικολακόπουλος: «Ίσως ευκαιρία σήμερα για τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά να ανέβει στην τρίτη θέση»

Νικολογιάννης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει τη δουλειά του, για να συνεχίσει τουλάχιστον να ελπίζει»

Τα συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον Στράτο Σεφτελή

Βρούτσης: «Οι κάμερες παρακολουθούν κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια»

Τσανάκας: «Το σώμα θα είναι στη Λαμία, αλλά η καρδιά είναι ήδη στο Μπέρμινχαμ για τους παίκτες του Ολυμπιακού»

Ζίβκοβιτς: «Έτοιμοι να δώσουμε απαντήσεις-Ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατά ποτέ, μόνος δρόμος η νίκη»

Κωνσταντινίδης: «Να είμαστε πανέτοιμοι ψυχικά και σωματικά απέναντι στην ΑΕΚ»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγάλει αντίδραση εκεί που όλοι τον θεωρούν γονατισμένο»

Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι για τον τίτλο - Όποιος έχει τον περισσότερο τσαμπουκά με ΑΕΚ θα κερδίσει»

TAGS: A.E.K.