Σοβαρό ατύχημα με το μονοθέσιο της Marussia είχε η Μαρία Ντε Βιγιότα, η οποία έχει θέση δοκιμαστή στην ομάδα. Η Ισπανίδα πιλότος χτύπησε σε σταθμευμένο όχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα "Duxford". Κίνδυνο διατρέχει η ζωή της σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα. Στο πλευρό της ο μηχανοκίνητος κόσμος.

16:47: Μέσα από την Ισπανία αναφέρουν ότι η Μαρία Ντε Βιγιότα έχει ανακτήσει τις αισθήσεις και έχει μιλήσει με την οικογένεια της.

15:40: «Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε πως η ντε Βιγιότα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι και κατά την άφιξη της η κατάστασή της ήταν σταθερή».

15:20: Στις 16:00 ώρα Ελλάδας θα υπάρξει ανακοίνωση από την ομάδα για την κατάσταση της ντε Βιγιότα.

15:00: «Για κάποια λεπτά δεν έκανε κάποια κίνηση, οι πυροσβέστες ήρθαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και το ασθενοφόρο μέσα σε λίγα λεπτά. Μετά από λίγο νομίζαμε ότι έκανε κάποια κίνηση, όμως δεν είχε τις αισθήσεις», ανέφερε δημοσιογράφος που βρίσκονταν στην πίστα.

13:33: «Δεχτήκαμε μία κλήση για ασθενοφόρο στις 9:25 με αναφορά ότι ένα μονοθέσιο είχε ατύχημα με ένα φορτηγό στο Duxford. Στη συνέχεια αντιληφθήκαμε ότι η πιλότος είχε τραυματιστεί σοβαρά», ανάφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας του Κέμπριτζ.

13:25: Το ατύχημα, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα, συνέβη όταν το μονοθέσιο της Marussia επιτάχυνε ξαφνικά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με υψηλή ταχύτητα πάνω στο φορτηγό.

13:16: Οι πρώτες πληροφορίες από τους ανθρώπους του ασθενοφόρου αναφέρουν ότι τα τραύματα της πιλότου είναι πάρα πολύ σοβαρά.

13:10 : Το ατύχημα επιβεβαίωσε και η ομάδα:

«Περίπου στις 9:15 (ώρα Αγγλίας) η Μαρία ντε Βιγιότα που έχει θέση δοκιμαστή στην ομάδα είχε ατύχημα με το μονοθέσιο MR-01 στο σιρκουί Duxford Airfield, εκεί όπου δοκίμαζε το μονοθέσιο για πρώτη φορά. Το ατύχημα συνέβη στον πρώτο της γύρο όταν συγκρούστηκε με φορτηγό που βρίσκονταν στην πίστα. Η Μαρία έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου εξετάζεται η κατάσταση της υγείας της», ανέφερε ανακοίνωση της ομάδας.

*Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε ασθενοφόρο, καθώς και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, γιατί δεν μπορούσε να βγει μόνη της από το μονοθέσιο.

Η 32χρονη Ισπανίδα έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Κέμπριτζ και σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα έχει τραυματιστεί σοβαρά και διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Η Ντε Βιγιότα τράκαρε κατά την επιστροφή της στα πιτ, την ώρα που κλείδωσαν οι πίσω τροχοί της, όπως δήλωσαν σε βρετανικά Μέσα αυτόπτες μάρτυρες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube