Αυτό που είχε διακηρύξει από πέρυσι η Ευρωλίγκα το επιβεβαίωσε και τυπικά με την ανακοίνωση του προγράμματος της πρώτης φάσης της φετινής διοργάνωσης. Παραπάνω από το 40% των αγώνων θα διεξαχθούν ημέρα Παρασκευή ενώ μέχρι και την 5η αγωνιστική του πρώτου γύρου, το παιχνίδι που θα «ανοίγει» την μπασκετική εβδομάδα θα διεξάγεται Πέμπτη. 11/10 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ ενώ μία μέρα αργότερα ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία.

Συνολικά 50 από τους 120 αγώνες της πρώτης φάσης θα πραγματοποιούνται Παρασκευή. Η Ευρωλίγκα θέλει με αυτό τον τρόπο να προσελκύσει περισσότερες οικογένειες στο γήπεδο αλλά να δώσει ταυτόχρονα την ευκαιρία στις ομάδες να διοργανώνουν μια μπασκετική γιορτή ενόψει του Σαββατοκύριακου.

Άλλη μία καινοτομία του Ζόρντι Μπερτομέου για τη σεζόν 2012/2013 είναι η καθιέρωση για τις πέντε πρώτες αγωνιστικές του ομίλου, ενός παιχνιδιού που θα διεξάγεται Πέμπτη και θα ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής.

Τα πέντε παιχνίδια είναι:

Εβδομάδα 1η: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Χίμκι
Εβδομάδα 2η: Παρτιζάν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Εβδομάδα 3η: Σαλόν-Μακάμπι
Εβδομάδα 4η: Κάχα Λαμποράλ-Εφές
Εβδομάδα 5η: Άλμπα Βερολίνου-Μακάμπι

Η σεζόν ξεκινάει στις 11 Οκτωβρίου ενώ η πρώτη φάση ολοκληρώνεται στις 14 Δεκεμβρίου με το top 16 να κάνει τζάμπολ στις 27 Δεκεμβρίου.

Δείτε όλο το πρόγραμμα της πρώτης φάσης εδώ

Αλέξης Περδίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει άλλος Μοντέρο-Ψάχνουμε έναν καλό παίκτη»

Πετρίδης: «Τυχεροί που ζούμε στην εποχή του Ναν-Κερδίζει χρόνο να δουλέψει ο Ομπράντοβιτς»

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας: Οι διαιτητές του αγώνα

EuroLeague: Πέντε αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της Πέμπτης

Nunn... better: Έγραψε ιστορία στη Euroleague με 23 πόντους σε ένα δεκάλεπτο ο Αμερικανός!

«Έδειξε πόσο έλειψε ο Ναν - Παναθηναϊκός με χαρακτήρα μεγάλης ομάδας»: Το σχόλιο Πετρίδη για το μεγάλο διπλό στη Μαδρίτη

Μαρτίνεθ: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες - Ελίτ παίκτης ο Ναν»

Μήτογλου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Μεγάλη νίκη, έχουμε περιθώρια βελτίωσης - Δεν κατάλαβα πότε έβαλε 25 πόντους ο Ναν»

Ναν: «Σας είχα πει ότι ο MVP είναι εδώ - Με βοήθησε με τις αλλαγές ο Ομπράντοβιτς»

Ομπράντοβιτς για Ναν: «Αγαπάει το μπάσκετ, δουλεύει σκληρά - Χρειάζεται υπομονή, έχει περισσότερα ματς από προπονήσεις»