Τρεις νέοι παίκτες από τη γαλλική αγορά προστέθηκαν στη λίστα του Ολυμπιακού για τον αντικαταστάτη του Κέβιν Μιραλάς. Πρόκειται για τους Γιανίκ Σαγκμπό, Μπακαρί Σακό και Σιναμά Πονγκόλ. Στόχος των ερυθρολεύκων να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει το κενό στην επίθεση αλλά και να εκτοξεύσει την αγοραστική του αξία, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Βέλγο.

Από εκεί που ήρθε ο Μιραλάς

Από τη Γαλλία είχε έρθει στον Ολυμπιακό ο Κέβιν Μιραλάς για να μπορέσει να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να στρέφονται ξανά στη συγκεκριμένη αγορά για τον αντικαταστάτη του Βέλγου επιθετικού. Στη μεταγραφική λίστα των Πειραιωτών υπάρχουν τα ονόματα του Γιανίκ Σαγκμπό (24 ετών, ανήκει στην Εβιάν και πέρσι πέτυχε 10 γκολ σε 33 ματς του Σαμπιονά), του Μπακαρί Σακό (24, ανήκει στην Σεντ Ετιέν – όπως είχε έρθει και ο Μιραλάς-, και μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του) και του Σιναμά Πονγκόλ (ανήκει στη Σπόρτινγκ, πέρυσι όμως έπαιζε και αυτός στη Σεντ Ετιέν. Δεν υπολογίζεται από τους Πορτογάλους, ψάχνει ήδη την επόμενη ομάδα του).

Η περίπτωση του Λεζάρ

Χθες ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Τζόναθαν Λεζάρ. Οι Πειραιώτες δεν επιβεβαίωσαν τις συγκεκριμένες πληροφορίες, όμως προκύπτει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον 25χρονο παίκτη. Μάλιστα, συνεργάζεται με τον ίδιο μάνατζερ που έχει ο Μιραλάς, τον Κριστόφ Ενροτό.

«Ο Ολυμπιακός μου έχει ζητήσει πληροφορίες και να μάθω τι γίνεται με τον Λεζεάρ. Δουλεύω σκληρά για το θέμα αυτό. Είναι λάθος να λέγεται ότι διαπραγματευόμαστε για τα χρήματα με τον Ολυμπιακό. Πριν από τη σκέψη του δανεισμού ή της αγοράς πρέπει πρώτα να υπάρξει μια πραγματική διασύνδεση του παίκτη με την ομάδα. Οι αποδοχές του ποδοσφαιριστή είναι κάτι άλλο, δεν βρισκόμαστε σ' αυτό το σημείο, αλλά ακόμα και αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα σ' αυτό το επίπεδο, νομίζω ότι θα βρούμε λύσεις με συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο ατζέντης χθες στο Βέλγιο.

Όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα δώσει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ στην ρωσική Τέρεκ Γκρόζνι για τον δανεισμό του Λεζάρ, στον οποίο δεν θα προσφέρει το 1,5 εκατ. ευρώ που είναι το κασέ του.

Οι υπόλοιποι στόχοι

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα δείχνει ο Νενέ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δείχνει ότι φοβάται την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και για αυτό δεν θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό. Από την πλευρά του, ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση των Πειραιωτών και η Τότεναμ αξιώνει 4 εκατ. ευρώ για την πώλησή του.

Από εκεί και πέρα, η πιο εύκολη θεωρητικά υπόθεση είναι εκείνη του Κακουτά, εκτός και αν μπει δυνατά για την απόκτησή του η Μαρσέιγ. Όσον αφορά τον Βάργκας, η Φιορεντίνα θέλει αρκετά χρήματα για τον δανεισμό του Περουβιανού μεσοεπιθετικού.

Τέλος, από χθες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία στην Ιταλία που θέλει τον Ολυμπιακό να εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Μπόγιαν Κρκιτς της Ρόμα. Ο Ισπανός χαφ δεν υπολογίζεται στους «τζιαλορόσι» και για μία τέτοια μεταγραφή χρειάζεται να δαπανηθούν πολλά χρήματα.

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube