Στον μπασκετικό Παναθηναϊκό που σχεδιάστηκε φέτος, από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Αργύρη Πεδουλάκη, τον Μάνο Παπαδόπουλο και «τ’ άλλα παιδιά», πήραν πολύ γρήγορα μια απόφαση από κοινού: δεν έχει κανένα νόημα να «πενθείς» γι’ αυτούς που έφυγαν, όσο κι αν σε πονάει η απουσία τους, αλλά να κοιτάξεις να φτιάξεις κάτι από την αρχή που δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερο ή χειρότερο, αλλά θα είναι σίγουρα διαφορετικό και μπορεί να αποδειχθεί και πολύ ενδιαφέρον. Και αυτή η φιλοσοφία, μένει να περάσει σιγά - σιγά και στον κόσμο, που αντιμετώπισε αυτή τη νέα κατάσταση χωρίς Ομπράντοβιτς και Ιτούδη, χωρίς Μπατίστ και Καϊμακόγλου, χωρίς Καλάθη και Περπέρογλου, χωρίς Γιασικεβίτσιους και τους υπόλοιπους με στενοχώρια, θλίψη, συγκίνηση και προβληματισμό.

Ο τρόπος που θα κάνει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού τον κόσμο να την αγκαλιάσει ξανά με πάθος, είναι ένας: το μπάσκετ που θα παίξει. Και το ματς στη Μαδρίτη ήταν ένα απ’ αυτά που σε ζεσταίνουν- κι ας έχασε ο Παναθηναϊκός από τη Ρεάλ. Σε ζεσταίνουν, διότι βλέπεις καινούργια πράγματα που βασίζονται στην παλιά φιλοσοφία, νέους παίκτες που παίζουν όπως οι παλιοί, νέο προπονητή που έχει σεβαστεί απόλυτα το στυλ της ομάδας που παρέλαβε και το μπολιάζει πολύ προσεκτικά με νέα στοιχεία, ενθουσιασμό από παίκτες που δεν νιώθουν ούτε κορεσμό ούτε ότι δεν έχουν κάτι να αποδείξουν: πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όλοι αυτοί που ήρθαν φέτος, έχουν πράγματα να αποδείξουν.

Κυρίως δίνει αισιοδοξία το γεγονός ότι έχουν βρεθεί ήδη συνδυασμοί και χημεία ανάμεσα σε παίκτες που έχουν κάνει μόνο λίγες προπονήσεις μαζί, κάτι που σημαίνει πως όσο περνά ο καιρός, μόνο καλύτερο δέσιμο μπορεί να υπάρξει. Κι ότι ο Παναθηναϊκός φάνηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικός στη Μαδρίτη, απέναντι σε μια καλή, ακριβή και πιο έτοιμη Ρεάλ, χωρίς τον Λάσμε που ήρθε πριν λίγες μέρες, με τον Κίτσεν να έχει χάσει πολλές προπονήσεις, με τον Σοφοκλή να αντέχει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι θυμόμαστε, με τον Διαμαντίδη να είναι σταθερή αξία, τον Τσαρτσαρή να δείχνει Τσαρτσαρής απ’ τα παλιά, τον Ούκιτς, τον Μπράμο, τον Πάνκο, τον Μασιούλις να είναι θετικοί. Αν ο Άρμστρονγκ μπει περισσότερο στο κλίμα της ομάδας, ο Λάσμε είναι αυτό που περιμένουμε να είναι, ο Κίτσεν ανεβάσει ρυθμούς και αρχίσει να βγαίνει στο παρκέ η δουλειά που φαίνεται ότι γίνεται στην ομάδα, τότε ο φετινός Παναθηναϊκός μπορεί να εκπλήξει πολύ κόσμο. Τους φίλους του ευχάριστα και τους αντιπάλους του, δυσάρεστα...

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube