…και προσπαθεί να βάλει τα ρούχα (της ΑΕΚ) αλλιώς.

Το αμυντικό σχήμα της Τούμπας έφερε βελτίωση, αλλά όχι αποτέλεσμα για την «Ένωση».

Κι επειδή αυτό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, ο Έβαλντ Λίνεν άρχισε ήδη να δοκιμάζει σύστημα και πρόσωπα ενόψει του «τελικού» της Κυριακής.

Αν κάτι μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ από τη (μια ακόμα) ήττα στην Τούμπα είναι η τακτική της βελτίωση.

Η προσήλωση στο πλάνο και η εφαρμογή του σε ικανοποιητικό βαθμό -με εξαίρεση φυσικά τη φάση του γκολ. Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά όμως η «Ένωση» δεν έχει την επιλογή να περιμένει πίσω από την μπάλα. Πρέπει -με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο- να τη βάλει στα δίχτυα και να πάρει βαθμούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, ο Έβαλντ Λίνεν ξεκίνησε ήδη να δοκιμάζει πράγματα που θα μπορούσαν βελτιώσουν την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Τόσο στο σύστημα, όσα και στα πρόσωπα. Έτσι, με την επιστροφή κιόλας στις προπονήσεις (έπειτα από το ρεπό της Δευτέρας) ο Γερμανός έδειξε διάθεση για αλλαγές. Έστω κι αν αυτή διαπιστώθηκε σε άσκηση τακτικής.

Κατά τη διάρκεια της λοιπόν (όταν και επέμεινε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη από τα άκρα) ο Λίνεν εφάρμοσε ένα ιδιότυπο 4-3-3. Κι ενώ διατήρησε ίδια τα άκρα (Κοντοές αριστερά και Αρκούδας δεξιά) δοκίμασε τον Μπουγαΐδη αντί του Κουτρουμπή ως παρτενέρ του Γιάγκο στα στόπερ.

Σε ρόλο «καθαρόαιμου» αμυντικού χαφ ήταν ο Φέτσης (που τα πήγε αρκετά καλά στο ντεμπούτο του στην Τούμπα), μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι οι Λαγός (αριστερά) και Κορδέρο (δεξιά), ενώ στα «φτερά» έμεινε δεξιά ο Βλάχος, αλλά αριστερά τοποθετήθηκε ο Παπαδημητρίου. Ως προωθημένος, δε, αγωνίστηκε ο Φουρτάδο.

Ειδικά αυτό το τελευταίο πάντως δεν δείχνει προβάδισμα του Αφρικανού για τη θέση της επίθεσης. Κι αυτό διότι ο Κατσικοκέρης έπαιξε μεν σήμερα με τους αναπληρωματικούς, αλλά εφόσον στις επόμενες προπονήσεις μέχρι την Κυριακή δείξει ότι έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του θα γίνει το φαβορί για να ξεκινήσει ως φουνταριστός.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Η Ουντινέζε ήρθε σε επαφή με τον Ολυμπιακό για τον Ορτέγκα»

«Ο ΠΑΟΚ δεν ασκεί την οψιόν αγοράς του Γιακουμάκη - Οδεύει προς MLS»!

ΟΦΗ: Προφορική συμφωνία για ανανέωση με τον Μπόρχα Γκονθάλεθ

Τσορμπατζόγλου: «Το έντονο ενδιαφέρον της Αλ Σαντ για Λουτσέσκου και η ρήτρα στο συμβόλαιο του Ρουμάνου»

Τσακίρης: «Αυτά ισχύουν για τις μεταγραφές μέχρι την προετοιμασία - Τα σενάρια αν δεν τα βρει η ΑΕΚ με τον Πινέδα»

Τσανάκας: «Ο Μάρμολ παίζει σήμερα και απαντάει - Τι γίνεται με εξτρέμ και χαφ»

A Bola: «Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο προπονητής της Ζιλ Βισέντε, Σέζαρ Πεϊσότο»

ΑΕΚ: Διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν των μαθητών και των καθηγητών της Μεγάλης του Γένους Σχολής

Σε διαπραγματεύσεις με την Αλ Σαντ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σύμφωνα με τον Τζανλούκα Ντι Μάρτζιο!

Γιόνσον: «Θα ήθελα να αγωνιστώ στην Άαρχους - Εκτός Δανίας το όνομά μου έχει μεγαλύτερη απήχηση»

TAGS: A.E.K.