Τόσο η Ρόζενμποργκ όσο και η Ραπίντ Βιέννης στη φάση των ομίλων του Europa League δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλούς βαθμούς.

Ωστόσο, σε όλα τα παιχνίδια τους πρόσφεραν πλούσιο θέαμα. Έτσι, και στο μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στη Νορβηγία στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής με τους γηπεδούχους να επικρατούν με σκορ 3-2.

Στο άλλο ματς του 11ου ομίλου η Μέταλιστ νίκησε εντός έδρας την Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0.

Ρόσενμποργκ- Ραπίντ Βιέννης 3-2

Στο πρώτο ημίχρονο εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά ήταν οι γηπεδούχοι, με αποτέλεσμα να πάρουν το προβάδισμα στο 28’ με τον Σιμπούικ. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της Ραπίντ Βιέννης μπήκαν… φορτσάτοι και έτσι στο 53’ με τον Σχράμελ και στο 66’ με τον Μπόιντ, έφεραν «τούμπα» το ματς.

Οι Νορβηγοί δεν επηρεάστηκαν που βρέθηκαν πίσω στο σκορ και συνέχιζαν να πιέζουν, προκειμένου να αλλάξουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Η ισοφάριση αρχικά έγινε στο 76’ με τον Ελ Γιουνούσι, ενώ η Ρόσενμποργκ πήρε το προβάδισμα στο 79’ με τον Πρίκα αποτέλεσμα που δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Μέταλιστ- Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0

Τόσο η Μέταλιστ όσο και η Λεβερκούζεν είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League από την προηγούμενη αγωνιστική και έτσι το μεταξύ τους ματς είχε μόνο σημασία για το…πρεστίζ των δύο συλλόγων. Μάλιστα, οι Γερμανοί είχαν αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή τους.

Αυτό οι «ασπιρίνες» το πλήρωσαν, αφού στο 46’ ο Κριστάλντο έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειχναν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 85’ ο Βραζιλιάνος, Κλέιτον Ξαβιέρ, μετά από όμορφη μπαλιά του σούπερ-σταρ της Μέταλιστ, Τάισον, ο οποίος για άλλη μία φορά, αν και δεν σκόραρε, έδειξε την αξία του.

Βαθμολογία 11ου ομίλου:

1)Μέταλιστ 13 (9-2)
2)Μπάγερ Λεβερκούζεν 10 (8-2)
3)Ρόσενμποργκ 6 (7-9)
4)Ραπίντ Βιέννης 0 (3-14)

Επόμενη (6η) αγωνιστική:

Ραπίντ Βιέννης- Μέταλιστ
Μπάγερ Λεβερκούζεν- Ρόσενμποργκ

Θέμης Λιουδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αλγουαθίλ: «Είχα πολύ καιρό να νιώσω τόσο δυνατά συναισθήματα - Να βλέπουμε την ομάδα όλο και καλύτερη»

Tα γκολ από την πρώτη ημέρα της πρεμιέρας στη League Phase του Europa League

«Χόρτασε τον κόσμο του και πήρε ηρεμία με ηγέτη τον Φρόιλερ»: Το σχόλιο Τσανάκα για τη νικηφόρα πρεμιέρα του Ολυμπιακού

To μήνυμα του Αλγουαθίλ μετά τη νίκη επί της Γιαγκελόνια: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να μεγαλώνουμε μαζί»

Σιεμιένιετς: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είναι πολύ ποιοτική ομάδα»

Ρέτσος: «Η νίκη με ανατροπή ήταν κάτι έξτρα γιατί είχαμε να το κάνουμε πάρα πολύ καιρό»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιαγκελόνια

Ολυμπιακός: Το ξέσπασμα χαράς του Αλγουαθίλ μετά το τέλος του αγώνα με τη Γιαγκελόνια!

Ολυμπιακός: Κόσμος και παίκτες πανηγύρισαν μαζί τη μεγάλη ανατροπή επί της Γιαγκελόνια

«Μια φάση χρειάστηκε ο Γιάρεμτσουκ»: Η έκρηξη του Νίκου Σταματέλου στα γκολ της ανατροπής του Ολυμπιακού