Αμέσως υπήρξε ανταμοιβή για τις προσπάθειες του Παναγιώτη Γκιώνη να βελτιώσει τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη του πινγκ πονγκ. Μπορεί να μην κατάφερε να διακριθεί στο τουρνουά Προ Τουρ της Σιγκαπούρης στις αρχές του μήνα, όμως το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο ανοιχτό πρωτάθλημα της Φλάνδρας, του έδωσε πολύτιμους βαθμούς στη γενική κατάταξη. Έτσι, σύμφωνα με το νέο πίνακα που ανακοινώθηκε την Τρίτη, ο Έλληνας πρωταθλητής από το νούμερο 59, στο οποίο βρισκόταν τον προηγούμενο μήνα, βρέθηκε στο νούμερο 52 με 1.730 βαθμούς. Επιπλέον, ο Γκιώνης βρίσκεται μια «ανάσα» από το νούμερο 46 και πλέον στόχος του είναι να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στους πρώτους 50.
Έτσι, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά Προ Τουρ στο Βελιγράδι στις 19/22 του μήνα, ενώ σκοπεύει να αγωνιστεί και στα υπόλοιπα τρία αμειβόμενα τουρνουά που θα γίνουν μέσα στο φετινό έτος, στην Αγία Πετρούπολη 1-5/11, στο Μπαϊρόιτ, 08-12/11 και στη Βαρσοβία, 15-19/11.
Όσον αφορά στον Καλλίνικο Κρεάνγκα, αυτός «έπεσε» τέσσερις θέσεις και από το Νο 11 έπεσε στο Νο 15 τον προηγούμενο μήνα. Ο Έλληνας πρωταθλητής δε συμμετείχε σε κανένα διεθνή αγώνα και βρέθηκε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό τόσο χαμηλά στη σχετική λίστα με 2056 βαθμούς.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης