Ο Πανιώνιος έκανε ότι ήταν δυνατό, παίζοντας στα ίσα την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου για τη δεύτερη προκριματική φάση της Ευρωλίγκα ανδρών του πόλο, που διεξάγεται στο Χέρτσεγκ Νόβι του Μαυροβουνίου. Η ισπανική ομάδα επικράτησε 12-11 των «κυανέρυθρων», οι οποίοι πλέον, θέλουν μόνο νίκη στην αναμέτρηση της Παρασκευής με την «οικοδέσποινα» Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι προκειμένου να πάρουν την πρόκριση στους «16».
Ο Γιάννης Θωμάκος μετά τον αγώνα δήλωσε: «Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα. Κάναμε λάθη σε καίρια σημεία, με αποτέλεσμα να μείνουμε πίσω και μετά να κυνηγάμε το σκόρ. Παρόλα αυτά φτάσαμε πολύ κοντά στον βαθμό που πιστεύω ότι τον αξίζαμε. Κοιτάμε μπροστά». Στο ίδιο μήκος κύμματος και τα λεγόμενα του Γιάννη Γιαννουρή:
«Το ένα γκολ σε φέρνει μακριά, αλλά και κοντά. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, εκτός από δύο φορές που κάναμε "κοιλιά", πληρώνοντας τα λάθη. Είχαμε και καλές στιγμές και κακές. Συνεχίζουμε».
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Μπαρτσελόνα): 2-2, 5-2, 3-4, 2-3
Για τον Πανιώνιο σκόραραν οι: Μιράλης 3, Θωμάκος 2, Μουρίκης 2, Αναστασιάδης 1, Τσόκας 1, Μπέιλι 1, Γκέρκελι 1
Επιμέλεα: Πένυ Ροντογιάννη