Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά για να μην τρελαθούμε.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο κ. Βιντιάδης δημοσιοποίησε την θέση του ως προς την είσοδο του στην ΠΑΕ ΑΕΚ, μια θέση που είναι σαφώς, λογικοφανής και που κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει, με επιχειρήματα, γι' αυτή.

Ωστόσο δεν λύνει άμεσα το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ κι αυτό είναι το ζητούμενο αυτή την στιγμή. Παράλληλα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, που θα έφερνε αύριο το πρωί χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ.

Του Νίκου Κατσαρού

Η ασφυκτική πίεση των γεγονότων, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αντιδράσεις στη πρόσφατη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν έξω από κάθε λογική, όπως για παράδειγμα η απαίτηση των οπαδών που έχουν κάνει την κατάληψη στα Σπάτα, να υπογράψουν τις παραιτήσεις τους τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ, που θα ισχύσουν όμως μετά από είκοσι μέρες. Όση είναι δηλαδή η διορία που δίνουν στον κ. Βιντιάδη να βρει άκρη με την ρύθμιση των δόσεων του ποσού που χρωστάει η ΑΕΚ στην εφορία.

Είναι προφανές ότι αυτή η πρωτοφανής και έξω από κάθε λογική ενέργεια των οπαδών, έχει σαν στόχο να ασκήσει πίεση στον κ. Βιντιάδη. Πράξη που δεν έχει στην πραγματικότητα κανένα νόημα. Πιέζουν δηλαδή κάποιοι να κάνει κάτι που θέλει και ο ίδιος!

Αν τελικά ο κ. Βιντιάδης δεν μπει στην ΑΕΚ ο ίδιος δεν θα χάσει τίποτε, και η ομάδα θα μείνει με άδεια ταμεία, όπως είναι και τώρα. Ως εναλλακτική λύση προτείνουν να οριστεί διοίκηση από το Πρωτοδικείο και να ζητηθεί η στήριξη από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Κάτι που αποδεδειγμένα είναι ανέφικτο, όπως αποδείχτηκε στο παρελθόν στην ΑΕΚ, αλλά και πρόσφατα στον Παναθηναϊκό.

Με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας με τον Πανιώνιο, σε όλα τα προηγούμενα τα εισιτήρια στο ΟΑΚΑ δεν ξεπερνούσαν τις 6.000. Αν οι οπαδοί ήθελαν και μπορούσαν να βοηθήσουν, θα έπρεπε να υπάρχουν στα εντός έδρας παιχνίδια 15-20.000 στις εξέδρες και πάλι τα έσοδα θα κάλυπταν μόνο τις στοιχειώδης υποχρεώσεις λειτουργίας της ΠΑΕ, ενώ τα χρέη θα μεγάλωναν.

Είναι κατανοητή η αγωνία, η και απελπισία των της ΑΕΚ, αλλά θα πρέπει να εκφραστεί δημιουργικά και όχι απερίσκεπτα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ