Νίκος Κατσαρός

Ο κ. Μαρινάκης να κάνει την υπέρβαση

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει στο www.sport-fm.gr για την υπερβατική για το ελληνικό ποδόσφαιρο κίνηση που θα μπορούσε να κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την κακή διαιτησία του Γιάχου στον χθεσινό τελικό.

Διάβασα τη δήλωση του Γιάχου που είπε «Εγκλημάτησα, κατέστρεψα την καριέρα μου». Θεωρώ ότι δεν είναι ειλικρινής και απλώς προσπαθεί να προκαλέσει συμπάθεια προς το πρόσωπό του δηλώνοντας μεταμέλεια.

Στην πραγματικότητα ο Γιάχος, πριν μπει στο ΟΑΚΑ να διαιτητεύσει τον τελικό, έκανε τον συνειρμό, που θα έκανε κάθε άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σκέφτηκε δηλαδή ότι ο κ. Σαρρής εκλέχτηκε πρόεδρος της ΕΠΟ με τη στήριξη του Ολυμπιακού. Με το να τον ορίσει η ΕΠΟ του κ. Σαρρή, με τον οποίο είναι συμπατριώτες από τη Χίο, αυτόματα έπαιρνε ένα μήνυμα.

Αντί λοιπόν να αγνοήσει τέτοιου είδους συνειρμούς και να μπει στο γήπεδο αποφασισμένος να παίξει αμερόληπτα, προτίμησε να σκεφτεί ότι πρέπει να διασφαλίσει την προστασία του από το σύστημα. Αυτό έκανε λοιπόν και ξέρει πολύ καλά ότι η καριέρα του δεν κινδυνεύει.

Το αρμόδιο όργανο της διαιτησίας, της ΕΠΟ, θα τον τραβήξει στην άκρη για κάποιο διάστημα, όπως έκανε και με άλλους στο παρελθόν συμπεριλαμβανομένου και του Τριτσώνη, και μετά θα τον επαναφέρει.

Όσο για τον Ολυμπιακό, η ηγεσία του θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εύνοια της διαιτησίας τον ζημιώνει σοβαρά. Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος στον ελληνικό χώρο και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Όταν λοιπόν ευνοείται από τη διαιτησία, γίνεται αντιπαθής στην πλειοψηφία των φίλων του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δικοί του οπαδοί. Κι επιπλέον μειώνεται η αξία των επιτυχιών του, διότι δημιουργείται η εντύπωση ότι κερδίζει με τη διαιτησία, ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αν ο κ. Μαρινάκης είχε το θάρρος να πάει κόντρα στους φανατικούς, αλλά και την απλή λογική να αντιληφθεί πόσο κακό κάνουν στον Ολυμπιακό οι διαιτησίες που τον ευνοούν, θα έπρεπε να κάνει μία υπερβατική για το ελληνικό ποδόσφαιρο κίνηση ζητώντας να τιμωρηθεί ο Γιάχος για την κακή διαιτησία του στον τελικό. Έτσι θα έκλεινε τα στόματα όσων πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει με τη διαιτησία, αλλά και θα απελευθέρωνε και τους διαιτητές από το φόβο ότι αν κατά λάθος τον αδικήσουν, θα χάσουν την προστασία του συστήματος και θα κινδυνεύσει πραγματικά η καριέρα τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x