Τη δική του άποψη για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ να αποσυρθεί η πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατέθεσε ο Ηρακλής Δεσκουλίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ο ύμνος των Ολυμπιακών αγώνων αναφέρει “στον δρόμο, στο πάλεμα και στο λιθάρι” και αυτοί στη ΔΟΕ θα το κάνουν στο γκολ, το χόκεϊ και το μπιλιάρδο», ήταν το σχόλιο του πρώην πρωταθλητή του αθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηρακλής Δεσκουλίδης στην εκπομπή «Πνίξε τον φουναριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

«Η πάλη είναι ένα από τα εθνικά αγωνίσματα της Ινδίας, όπως και στα περισσότερα ασιατικά κράτη, και για αυτό αντιδρούν με αυτό τον τρόπο. Αρκετός κόσμος έχει αντιδράσει για αυτή την απόφαση. Αυτό που ξέραμε ήταν ότι θα έφευγε το μοντέρνο πένταθλο.

Ξαφνικά ακούσαμε για την πάλη και για τα 39 κριτήρια. Για να πετύχεις τέτοια πράγματα πρέπει να έχεις δύναμη στο παρασκήνιο. Η ομοσπονδία της Πάλης φαίνεται ότι είναι αδύναμη και φάνηκε ότι δεν μπορεί να επηρεάσει κάποιες καταστάσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αντιδράσει για να μην αποσυρθούν οι αγώνες της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε πολλά κράτη, όπως στο Ιράν, είναι εθνικό σπορ, και παίρνουν πολλά μετάλλια. Ένας λόγος για τον οποίο υπάρχει αυτή η απόφαση είναι ότι το Ιράν βρίσκεται σε εμπάργκο, αλλά ποιος ακούει τη δική του αντίδραση.

Η τελική απόφαση θα παρθεί τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες. Η FILA κρατάει πολύ καλά, αφού έχουν συνέδριο στο Πουκέτ, στην Ταϋλάνδη, και κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί οι Ευρωπαίοι να πηγαίνουν σε μία χώρα που δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα.

Εκείνοι που ξέρουν το παρασκήνιο μπορούν να καταλάβουν τι παίζεται. Στα κολέγια της Αμερικής η πάλη είναι τέταρτο σε επιλογές. Είδα την αντίδραση από την ελληνική ομοσπονδία Άρσης Βαρών, περιμένουμε σίγουρα να αντιδράσει ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, γενικότερα τις υπόλοιπες ομοσπονδίες.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, εκτός από τον Ζαγκ Ρογκ, πήρε μία τόσο σοβαρή απόφαση. Επίσης, το Αζερμπαϊτζάν είναι άλλη μία χώρα που προσπαθούν να πιέσουν, αφού πρόεδρος του αθλήματος είναι ο γιος του πρωθυπουργού της χώρας,

Όταν τους δίνουμε τη φλόγα, αυτή ξεκινάει από την παλαίστρα. Πρέπει να λάβουν υπόψη τους κάποια συμβολικά ζητήματα. Ο ύμνος των Ολυμπιακών αγώνων αναφέρει “στον δρόμο, στο πάλεμα και στο λιθάρι” και αυτοί στη ΔΟΕ θα το κάνουν στο γκολ, το χόκεϊ και το μπιλιάρδο
»!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube