Ο χαμένος τελικός Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ήδη παρελθόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δοκιμάζεται σήμερα (17:30, Novasports 3, www.sport-fm.gr) στη Μόσχα, από τη Χίμκι και σε περίπτωση νίκης θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας δεν ταξίδεψαν με προβλήματα στη Μόσχα. Εκτός από τη δεδομένη απουσία του τραυματία Βαγγέλη Μάντζαρη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στις υπηρεσίες του Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατό του με τον συνονόματό του Κατσίβελη να παίρνει τη θέση του στην «ερυθρόλευκη» αποστολή. Αντίθετα, κανονικά αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Κώστας Σλούκας, παρά την κάκωση στον τετρακέφαλο που αποκόμισε από τον τελικό Κυπέλλου.

Από την άλλη, η Χίμκι δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, ποντάρει πολλά στη δυνατή της έδρα, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχε πάρει επιβλητικό «διπλό» στη Βιτόρια απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το ρωσικό… κάστρο της Χίμκι.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων (Χίμκι-Ολυμπιακός):

Πόντοι: 77,5 μ.ο. – 77,4 μ.ο.
Ριμπάουντ: 32,2 μ.ο. – 36,7 μ.ο.
Επιθ. Ριμπάουντ: 9,1 μ.ο. – 10,7 μ.ο.
Αμυν. Ριμπάουντ: 23,1 μ.ο. – 26 μ.ο.
Ασίστ: 18,1 μ.ο. – 15,5 μ.ο.
Τάπες: 4,3 μ.ο. – 2,9 μ.ο.
Λάθη: 13 μ.ο. – 13,2 μ.ο.
Δίποντα: 53,4 % - 50,9 %
Τρίποντα: 35,2 % - 36,6 %
Βολές: 77,2 % - 74 %
Index: 83,4 μ.ο. – 85,2 μ.ο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πετρίδης: «Τυχεροί που ζούμε στην εποχή του Ναν-Κερδίζει χρόνο να δουλέψει ο Ομπράντοβιτς»

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας: Οι διαιτητές του αγώνα

EuroLeague: Πέντε αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της Πέμπτης

Nunn... better: Έγραψε ιστορία στη Euroleague με 23 πόντους σε ένα δεκάλεπτο ο Αμερικανός!

«Έδειξε πόσο έλειψε ο Ναν - Παναθηναϊκός με χαρακτήρα μεγάλης ομάδας»: Το σχόλιο Πετρίδη για το μεγάλο διπλό στη Μαδρίτη

Μαρτίνεθ: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες - Ελίτ παίκτης ο Ναν»

Μήτογλου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Μεγάλη νίκη, έχουμε περιθώρια βελτίωσης - Δεν κατάλαβα πότε έβαλε 25 πόντους ο Ναν»

Ναν: «Σας είχα πει ότι ο MVP είναι εδώ - Με βοήθησε με τις αλλαγές ο Ομπράντοβιτς»

Ομπράντοβιτς για Ναν: «Αγαπάει το μπάσκετ, δουλεύει σκληρά - Χρειάζεται υπομονή, έχει περισσότερα ματς από προπονήσεις»

Θύμισε... Γιόκιτς με φοβερά νούμερα ο Λεσόρ: «Δεν είμαι κουρασμένος, αυτή είναι η δουλειά μας»