Τεράστια επιτυχία για την ιστιοπλοΐα και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX που ολοκληρώθηκε στο Μπούζιος της Βραζιλίας ο Βύρων Κοκκαλάνης κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Πρόκειται για πολύ μεγάλη διάκριση, δεδομένου οτι το επίπεδο των αθλητών που έλαβαν μέρος ήταν πολύ υψηλό και ο Ελληνας πρωταθλητής πραγματικά ήταν εξαιρετικός από το ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Σε σύνολο 66 σκαφών και μετά από 11 ιστιοδρομίες ο 6ος ολυμπιονίκης του Λονδίνου και τρεις φορές αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης συγκέντρωσε 49 βαθμούς και εξασφάλισε το μετάλλιο στην τελευταία ιστιοδρομία που τερμάτισε 8ος.

Πρωταθλητής κόσμου ανεδείχθη ο περίφημος Αγγλος Ν. Ντέμπσει με 30 βαθμούς, ενω δεύτερος κατετάγη ο Ολλανδός Β. Ρισελμπέργκε με 37 β. Μετά τον Κοκκαλάνη τερμάτισε ο Βραζιλιάνος Ρ. Σάντος με 53 β, ο Πολωνός Π.. Μίζκα με 57 β και ο Ισραηλινός Ν. Μάσιαν μς 59 β.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube