Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε και το δεύτερο καμπ προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας πόλο των Ανδρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο του Ζαππείου. Μετά το τέλος της, ο Σάντρο Καμπάνια και οι διεθνείς αναφέρθηκαν στους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, Σάντρο Καμπάνια και οι πολίστες, Γιώργος Αφρουδάκης, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Αντώνης Βλοντάκης, Νίκος Δεληγιάννης και Γιώργος Ρέππας μίλησαν στους εκπροσώπους του τύπου για την προετοιμασία αλλά και τους στόχους της Εθνικής μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Σάντρο Καμπάνια: «Η νέα χρονιά ξεκίνησε ήδη από το προηγούμενο καμπ, με το οποίο κάναμε κοινή προετοιμασία με την ομάδα της Ρουμανίας. Σκοπός του καμπ είναι να ελέγξω τη φυσική κατάσταση των παικτών και να βρούμε λύσεις, ώστε να βελτιώσουμε τυχόν απώλειες της. Σε συνεργασία με τον προπονητή του εκάστοτε συλλόγου στον οποίο ανήκει ο παίκτης, να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τον παίκτη σε όσο πιο υψηλό επίπεδο μπορούμε.
Ξεκινήσαμε τη μεταολυμπιακή περίοδο, με το μεγαλύτερο στόχο μας να είναι η προετοιμασία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, στους οποίους θέλουμε να παρουσιάσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Για φέτος ο στόχος μας είναι να δούμε τις δυνατότητες μας και το που μπορούμε να φτάσουμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία μέσα από τη διοργάνωση αυτή να διορθώσουμε τα λάθη μας ενόψει της συνέχειας».
Γιώργος Αφρουδάκης: «Μαζευόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κάνουμε κάποια τεστ φυσικής κατάστασης που ο προπονητής ελέγχει την κατάσταση των παικτών. Κάποια στιγμή στις απογευματινές προπονήσεις έγιναν ορισμένα προπονητικά διπλά καΙ δοκιμάστηκαν κάποια συστήματα σε θέματα τακτικής. Είναι καλό να βρισκόμαστε και να βλέπουμε σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρισκόμαστε, αφού το καλοκαίρι η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλους στόχους. Η Εθνική ομάδα έχει δείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και έχει μία σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια. Είναι μία μεταολυμπιακή περίοδος, στην οποία έχουμε μπροστά μας ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη ευκαιρία να πάρει η Αθήνα τη διοργάνωση αυτή. Αν γίνει αυτό, θέλω να πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε ακόμη πιο δυνατοί και θα καταφέρουμε να κερδίσουμε ένα μετάλλιο, το οποίο δυστυχώς χάσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι. Περιμένουμε την οριστική απόφαση για την έδρα του Παγκοσμίου και πιστεύω ότι θα έχουμε αλλαγή πλάνων και στόχων. Αυτό δε σημαίνει ότι, αν δεν γίνει στην Αθήνα, δεν θα πάμε για το μετάλλιο, αλλά θα είναι εντελώς διαφορετίκο, αν γίνει εδώ. Η Εθνική ομάδα και μετά το 2005 θα συνεχίσει την προσπάθεια της, ώστε να παραμείνει στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και ως απώτερο στόχο έχουμε την Ολυμπιάδα του 2008, στην οποία θέλουμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο ή ακόμα και το χρυσό».
Θοδωρής Χατζηθεοδώρου: «Σίγουρα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν όλα τα παιδιά μαζί, να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε, αφού η ομάδα έχει ξεκινήσει μία μερική ανανέωση, ενώ παράλληλα βοηθάμε το πρόγραμμα του προπονητή μας, έτσι ώστε, όταν αρχίσουμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας, να έχουμε αφομοιώσει τις αρχές, τα συστήματα και τις τακτικές του προπονητή μας. Πρώτος στόχος είναι να γίνουμε ένα ομοιογενές σύνολο. Να βρισκόμαστε μεταξύ μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε τις τακτικές του προπονητή μας, ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Ιουλίου, το οποίο όλοι μας ευχόμαστε να διεξαχθεί στην ΑΘήνα. Νομίζω ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να σημειώσει ακόμη μία μεγάλη πορεία και επιτυχία. Προσωπικά θεωρώ ότι επιτυχία θα είναι να καταφέρουμε να πλασαριστούμε στην τετράδα των ομάδων και γιατί όχι να πάρουμε επιτέλους κάποιο μετάλλιο».
Αντώνης Βλοντάκης: «Σκοπός του καμπ είναι οι παλιοί παίκτες να γνωριστούν με τους καινούριους και οι νέοι παίκτες να μπουν στην νοοτροπία τη δική μας, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Αποσκοπεί στο να δει ο προπονητής που βρισκόμαστε, να δει τυχόν εξελίξεις και γενικά είναι ένα αναγνωριστικό καμπ, από το οποίο θα βγουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Ο πιο κοντινός στόχος της Εθνικής μας ομάδας είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού, το οποίο ήταν να γίνει στο Μόντρεαλ και δεν ξέρουμε που θα γίνει τώρα. Συγκεντρώνουμε πολλές πιθανότητες για να το αναλάβουμε εμείς. Από εκεί και έπειτα, υπάρχουν οι μεσογειακοί αγώνες, οι οποίοι θα αποτελέσουν ένα πολύ δυνατό τεστ προετοιμασίας, αφού προηγούνται του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Επίσης, υπάρχει και το Γουόρλντ Λίγκ, στο οποίο πέρσι είχαμε έρθει τρίτοι, κάτι που θέλουμε να επαναλάβουμε και φέτος. Είναι μία πολύ κοπιαστική χρονιά και η φετινή και οι προσδοκίες τόσο του κόσμου όσο και οι δικές μας είναι πολύ υψηλές. Επειτα από τα δύο άκρως επιτυχημένα χρόνια, θέλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια κλίμακα και να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο φτάνοντας σε κάποιο μετάλλιο».
Νίκος Δεληγιάνης: «Μαζευόμαστε μία φορά το μήνα, ώστε να μη χαθεί η συνοχή της ομάδας, ενώ, παράλληλα, ο προπονητής μας δοκιμάζει ορισμένα καινούργια παιδιά που μπορούν να πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρέπει να έχει συνέχεια και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτό. Επίσης, σκοπός του καμπ είναι να φρεσκάρουμε ορισμένα συστήματα και τακτικές, προκειμένου να καταφέρουμε να τις αφομοιώσουμε στο μεγαλύτερο βαθμό. Απώτερος στόχος είναι το Πεκίνο, στο οποίο έχουμε αφήσει μία δουλειά στη μέση. Θέλουμε ένα μετάλλιο, το οποίο για λεπτομέρειες χάσαμε στην Αθήνα το καλοκαίρι. Ενδιάμεσα υπάρχουν μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που ενδέχεται να γίνει στην Αθήνα, όπου θα βάλουμε και εκεί τον πήχη ψηλά και ελπίζουμε αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε».
Γιώργος Ρέππας: «Είναι βασικά ένα καμπ, μέσα από το οποίο ο προπονητής μας δοκιμάζει παίκτες, ελέγχει τη φυσική μας κατάσταση και παράλληλα κάνει δοκιμές σε καινούργια συστήματα και τακτικές. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν αυτά τα καμπ και να μην συναντιόμαστε μονάχα λίγο πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις μας το καλοκαίρι. Η εθνική ομάδα έχει ως βασικό κοντινό της στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού, αλλά και βάση του σχεδιασμού της Ομοσπονδίας απώτερος στόχος της είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Εχει αρχίσει μία σχετική ανανέωση και βήμα με βήμα θα δούμε που βαδίζουμε».
Επιμέλεια: Πανωραία Λουκά