Οι φιλόδοξες και πολλά υποσχόμενες «πιτσιρίκες» του Κώστα Πετράκη επικράτησαν σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση της Εθνικής Ισπανίας με 10-9, εξασφαλίζοντας έτσι το «εισιτήριο» για τους «4» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας.
Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος η Εθνική νεανίδων αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Ισπανίας, την οποία και κατάφερε να κερδίσει στον πόντο και να πανηγυρίσουν έτσι την πρόκριση στις «4» καλύτερες «φρέσκιες» ομάδες στον κόσμο. Ο παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν και η έλλειψη άγχους. Κι αυτό γιατί όπως και οι ίδιες τόνιζαν σε δηλώσεις τους την προηγούμενη ημέρα, στον αγώνα με την Ισπανία θα πάνε χωρίς άγχος, μιας και ο πρωταρχικός στόχος τους, που ήταν η είσοδος τους στους «8» επετεύχθει. Τα κορίτσια του Κώστα Πετράκη, λοιπόν, αφού κατάφεραν να περάσουν και στα ημιτελικά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το μεσημέρι του Σαββάτου την Εθνική Ρωσίας -επικράτησε της αντίστοιχης της Ολλανδίας με 8-6- και αν καταφέρουν να φτάσουν στη νίκη τότε θα περάσουν πανηγυρικά στον τελικό της διοργάνωσης.
Τα επτάλεπτα (με πρώτη την Εθνική μας): 2-2, 4-1, 2-3, 2-3
Για την Εθνική μας σκόραραν οι Ασημάκη (3), Πλουμή (3), Κάντζου, Ψούνη, Μανωλιουδάκη και Μαυρέλου, ενώ τα γκολ της Εθνικής Ισπανίας πέτυχαν οι Λόπεθ (3), Σάμπιο (3), Πάρντο (2) και Γκαρθία.
Διαθεσόπουλος: "Τίποτα δεν είναι τυχαίο"
Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος αναφερόμενος στην επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, , εξέφρασε την άποψη ότι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η πρόκριση της Εθνικής Νεανίδων στους «4» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης. «Με τη μεγαλειώδη αυτή εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αποδείχθηκε ότι τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί συνέχεια της ομάδας, η οποία κατέκτησε το καλοκαίρι που μας πέρασε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Τα κορίτσια με μία ελλιπέστατη προετοιμασία κατάφεραν κόντρα στα προγνωστικά να πετύχουν αυτό που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα και ευελπιστούμε να υπάρχει και συνέχεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ.
Όσον αφορά στη συνέχεια της Εθνικής μας στη διοργάνωση, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε: «Το ζητούμενο πλέον είναι να πετύχουμε μία ακόμη νίκη στα επόμενα παιχνίδια, προκειμένου να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, κάτι το οποίο είναι ο επόμενος στόχος μας. Είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για παραπάνω πράγματα, αφού έχουν απομείνει μαζί με την Εθνική μας ομάδα η Αυστραλία, οι Ηνωμένες και η Ρωσία, οι οποίες είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι». Ενώ για το μέλλον των κοριτσιών του Κώστα Πετράκη, ο πρόεδρος της ΚΟΕ δήλωσε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον της ομάδας αυτής. Υπεύθυνοι είναι οι εκάστοτε προπονητές και μάλιστα εδώ βρίσκεται και ο Κούλης Ιωσηφίδης, ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι όλοι μας έχουμε εντυπωσιαστεί με την αγωνιστική παρουσία των κοριτσιών, αφού ήταν κάτι το οποίο δεν περιμέναμε. Στόχος, άλλωστε, της εθνικής νεανίδων είναι να προωθηθούν στο μέλλον τουλάχιστον 3-4 κοπέλες στην εθνική γυναικών».
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα