Με το Γιάννη Δρυμωνάκο και τη Βασιλική Τσαμπαζιάν να ανακηρύσσονται καλύτεροι κολυμβητές και τον διοργανωτή ΑΝΟ Αργυρούπολης να κατακτά την κορυφή της βαθμολογίας, ολοκληρώθηκε στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου (ΟΑΚΑ) το «1ο Κύπελλο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», υπό την αιγίδα της ΚΟΕ. Στους αγώνες πήραν μέρος περισσότεροι από 900 κολυμβητές και κολυμβήτριες, όλων των κατηφ\γοριών, από 80 και πλέον σωματεία, τόσο απ’ την Αττική όσο και την Περιφέρεια, ανάμεσά τους και ολυμπιονίκες και κάτοχοι πανελληνίων ρεκόρ. Ο κόσμος έκλεψε την παράσταση, καθώς, τις τρεις μέρες που διήρκησαν οι αγώνες (28-30/1), βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ πάνω από 4000 θεατές.
Ο Γιάννης Δρυμωνάκος (Γ.Σ.Περιστερίου), με το χρόνο που δημιούργησε στα 200μ. πεταλούδα των ανδρών (2:00.03) ήταν ο καλύτερος κολυμβητής των αγώνων, ενώ η Βασιλική Τσαμπαζιάν (Θρίαμβος Πατρών) με το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων-κορασίδων και παγκορασίδων Α΄, που σημείωσε στα 50μ. ύπτιο με 30.38, ήταν η καλύτερη κολυμβήτρια. Το παλαιό ρεκόρ κατείχε η ίδια με 30.44 από τις 11 Ιουνίου 2004.
Την πρώτη θέση στη βαθμολογία των σωματείων κατέκτησε ο διοργανωτής ΑΝΟ Αργυρούπολης με 569 βαθμούς. Ακολούθησαν και συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα οι: Α.Ε. Χαϊδαρίου 508, Ολυμπιακός 499, ΑΝΟ Γλυφάδας 453,5, Ωκεανός 396, Μίλωνας 264, Πανελλήνιος 261, Πανιώνιος 221, ΓΝΟ Αρης Νίκαιας 220, Γ.Σ. Περιστερίου 210.
Επιμέλεια: Δημήτρης Λυμπερόπουλος