Η μεγάλη καριέρα του Μάικλ Κλιμ έφτασε η ώρα να τερματιστεί. Ο Αυστραλός κολυμβητής αποφάσισε να σταματήσει την ένδοξη καριέρα του στις πισίνες στα 29 του χρόνια, πριν καν προλάβει να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τον επόμενο Αύγουστο, όπως επισήμανε και ο ίδιος.

«Θα μπορούσα να πιέσω τον εαυτό μου περισσότερο, ώστε να γίνω ο μοναδικός Αυστραλός κολυμβητής με τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Να δουλέψω σκληρά στην προπόνηση, μόνο και μόνο για να μπορέσω να προκριθώ. Όμως, σε διοργανώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είμαι συνηθισμένος να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, να καταρρίπτω ρεκόρ και να κατακτώ μετάλλια. Δε νομίζω ότι μπορώ τώρα πια να το πετύχω αυτό».

Ο κορυφαίος κολυμβητής της «χώρας των καγκουρό» την τελευταία δεκαετία έχει κατακτήσει έξι ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων δύο χρυσά στις σκυταλοδρομίες στο Σίδνεϊ. Επίσης, έχει αναδειχτεί έξι φορές «χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ υπήρξε και κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ στα 100 μέτρα ελεύθερο και 100 μέτρα πεταλούδα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube