«Σεφτέ» στην Ευρωλίγκα έκανε η Μάλαγα που διέλυσε την Ζιέλονα Γκόρα με σκορ 101-68. Οι Ισπανοί πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση, μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και έδειξαν πως έχουν την ποιότητα να περάσουν στην επόμενη φάση.

Κορυφαίος του αγώνα ο Μέντλεϊ που έκανε double double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, όντας κυρίαρχος κάτω από την ρακέτα. Για τους ηττημένους «διασώθηκε» ο Ντραγκίσεβιτς που σταμάτησε στους 20.

Το ματς

Από την αρχή του ματς η Μάλαγα είχε μπει σε θέση οδηγού. Οι παίκτες της ήταν σε πολύ καλή ημέρα, τα σουτ έβρισκαν στόχο και ήδη στο 10’ η διαφορά ήταν στο +5 για τους Ανδαλουσιάνους (24-19). Τα πολύ καλά ήρθαν όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο. Εκεί, όπου η Ζιέλονα Γκόρα δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Ισπανών και όπως ήταν λογικό με επιμέρους σκορ 31-13, η Μάλαγα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 55-32!

Οι Πολωνοί προσπαθούσαν να μην διασυρθούν, αλλά μόνο εύκολο δεν ήταν, με την διαφορά δυναμικότητας να κάνει... μπαμ. Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κάποιες επιθετικές λύσεις, αλλά η ομάδα του Πλάθα βρήκε περισσότερες, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει στους 28(!), 80-52.

Προφανώς τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να ξεπερνούν τους 100 πόντους, να παίρνουν το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 101-68 και να χαρίζουν χαρά στον κόσμο που τους αποθέωσε στο φινάλε. Από την άλλη, η αδύναμη Ζιέλονα περιορίστηκε σε ρόλο... κομπάρσου στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 55-32 80-52, 101-68

Μάλαγα: Τοντόροβιτς, Σαμπόνις 2, Βιντάλ 7, Κάλογουεϊ 9, Σουάρεθ 5, Γκρέιντζερ 10, Βάσκεθ 11, Κουζμίνσκας 15, Ντράγκιτς 12, Χετσχάιμερ 4, Μέντλεϊ 20 (10 ριμπ.), Στίματς 6

Ζιέλονα Γκόρα: Άαρον 2, Γουόκερ 2, Μπάρλοου 8, Τσάνας 5, Χρίτσανιουκ 4, Εγιένγκα 6, Ντραγκίσεβιτς 20, Μπράκινς 2, Σρόκα 5, Ζαμόλσκι 11, Κόσζαρεκ 3

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας: Οι διαιτητές του αγώνα

EuroLeague: Πέντε αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της Πέμπτης

Nunn... better: Έγραψε ιστορία στη Euroleague με 23 πόντους σε ένα δεκάλεπτο ο Αμερικανός!

«Έδειξε πόσο έλειψε ο Ναν - Παναθηναϊκός με χαρακτήρα μεγάλης ομάδας»: Το σχόλιο Πετρίδη για το μεγάλο διπλό στη Μαδρίτη

Μαρτίνεθ: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες - Ελίτ παίκτης ο Ναν»

Μήτογλου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Μεγάλη νίκη, έχουμε περιθώρια βελτίωσης - Δεν κατάλαβα πότε έβαλε 25 πόντους ο Ναν»

Ναν: «Σας είχα πει ότι ο MVP είναι εδώ - Με βοήθησε με τις αλλαγές ο Ομπράντοβιτς»

Ομπράντοβιτς για Ναν: «Αγαπάει το μπάσκετ, δουλεύει σκληρά - Χρειάζεται υπομονή, έχει περισσότερα ματς από προπονήσεις»

Θύμισε... Γιόκιτς με φοβερά νούμερα ο Λεσόρ: «Δεν είμαι κουρασμένος, αυτή είναι η δουλειά μας»

Συστήθηκε ξανά με απίθανη εμφάνιση ο Ναν: «Μεγάλη νίκη, βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο»