Η 19η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε με πολλές συγκινήσεις αλλά χωρίς την ιδιαίτερη έκπληξη. Φυσικά, τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν ήταν η εμφατική νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού με 3-0 στη Λεωφόρο, η τρομερή ανατροπή της ΑΕΚ στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό αλλά και το... φρένο του Ατρομήτου στον Ολυμπιακό.

Το sport-fm.gr κράτησε τους έντεκα ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στα επτά ματς του τριημέρου και σας τους παρουσιάζει, σε σχηματισμό 4-3-2-1.

Τερματοφύλακας: Aνδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος)


Εξαιρετικός ο Έλληνας τερματοφύλακας του Ατρομήτου κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο 30χρονος πορτιέρε, πιστώνεται κατά πολύ τον βαθμό που απέσπασε από τους «ερυθρόλευκους» η ομάδα του Περιστερίου, αφού με τις επεμβάσεις του στέρησε σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις το γκολ από τους παίκτες του Μίτσελ. Κορυφαία του στιγμή στο ματς ήταν αδιαμφισβήτητα η απόκρουση που κάνει με το πόδι στο σουτ του Χάμες Ροντρίγκες στις καθυστερήσεις.

Δεξί μπακ: Ουαζντί Κεσχρίντα (Ατρόμητος)


Ο Τυνήσιος έκανε τα πάντα στο γήπεδο για τον Ατρόμητο κόντρα στον Ολυμπιακό. Δημιουργικά άρτιος ενώ ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα ούτε απέναντι στον Μασούρα αλλά ούτε τις στιγμές που ο Μπιέλ ανοιγόταν στο πεδίο του. Τρομερές αντοχές και ακατάπαυστο τρέξιμο, ενώ τακτικά ήταν πιστός στο πλάνο του Κρις Κόλμαν, καθώς όποτε οι συνθήκες του αγώνα το απαίτησαν γινόταν και τρίτος στόπερ.

Στόπερ: Tριαντάφυλλος Πασαλίδης (ΟΦΗ)


Πιθανότατα η κορυφαία εμφάνιση του 26χρονου στόπερ με τη φανέλα του ΟΦΗ. Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης, φαίνεται πως κατέχει βασικό ρόλο στο πλάνο που έχει για την κρητική ομάδα ο Βάλντας Νταμπράουσκας, αφού δύσκολα βγαίνει από την ενδεκάδα. Στο ματς του Ηρακλείου κόντρα στον Αστέρα δε, ήταν σχεδόν αλάνθαστος αφού οι επεμβάσεις του ήταν καίριες, ενώ έκανε ένα ηρωικό τάκλιν στο 65ο λεπτό στην προσπάθεια του Μπαρτόλο, κρατώντας τον ΟΦΗ στο παιχνίδι.


Στόπερ Ροντρίγκο Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννινα)


Ακόμη ένα παιχνίδι στο οποίο ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, καθόρισε τη μοίρα για την ομάδα της Ηπείρου. Άριστες τοποθετήσεις, σε όλες τις φάσεις κατά τις οποίες ο Παναιτωλικός απείλησε, ενώ στο γκολ του Ντουάρτε δε φέρει την παραμικρή ευθύνη όσον αφορά τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Το αποκορύφωμα της μεγάλης του εμφάνισης ήταν το γκολ που πέτυχε στο 89ο λεπτό το οποίο ήταν αρκετό για να φύγει με την ισοπαλία από το Αγρίνιο ο ΠΑΣ.


Αριστερό μπακ: Ράφα Σοάρες (ΠΑΟΚ)


Σπουδαία εμφάνιση στο «Απόστολος Νικολαϊδης» από τον Πορτογάλο. Εξαιρετικά ανεβάσματα από τον αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ τα οποία βοήθησαν στη δημιουργία υπεραριθμίας κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Πολύ καλές συνεργασίες με τους εξτρέμ, οι οποίοι άλλαζαν συνεχώς θέσεις, μπερδεύοντας επί της ουσίας τους παίκτες των «πρασίνων» στα μαρκαρίσματα.

Αμυντικό χαφ: Λουίς Περέα (OΦΗ)


Ο Ισπανός μέσος, παρότι μετρά μόλις λίγες εβδομάδες στη χώρα μας δείχνει να έχει προσαρμοστεί από την πρώτη στιγμή στον ΟΦΗ. Η εμπειρία και η κλάση του, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης ενώ ήταν και ο «χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας με το γκολ που πέτυχε στο 88ο λεπτό του ματς.


Aμυντικό χαφ: Χοσέ Κάνιας (Ιωνικός)


O κορυφαίος για τον Ιωνικό στο ματς με την ΑΕΚ. Παρά τα 35 του χρόνια ο Ισπανός έτρεξε ασταμάτητα στο γήπεδο της Νίκαιας, μπλοκάροντας τους κινητήριους μοχλούς της ΑΕΚ, Ντάμιαν Σιμάνσκι και Γενς Γιόνσον. Σπουδαία αρωγή στο γκολ που πέτυχε το σύνολο του Γιώργου Σπανού αφού από αυτόν προέρχεται το κλέψιμο που έφερε την ασίστ του Φαντιγκά στον Σεμπά. Μάλιστα, λίγο έλειψε να χρηστεί και σκόρερ, όταν στο 21ο λεπτό του αγώνα σημάδεψε το δοκάρι του Αθανασιάδη από μακρινή απόσταση.


Δεξί εξτρέμ: Μάνου Γκαρθία (Άρης)


Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη ενδεκάδα ο Μάνου Γκαρθία. Ο Ισπανός πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη, πετυχαίνοντας χατ τρικ με το ένα γκολ να είναι ωραιότερο από το άλλο, ενώ συγκινητική ήταν και η αφιέρωση του στη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου του Άρη, Άλκη Καμπανού.

Αριστερό εξτρέμ: Νορντίν Άμπραμπατ (ΑΕΚ)


Βιονικός ήταν στη Νίκαια ο Μαροκινός. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων στο σύνολο του Ματίας Αλμέιδα κόντρα στον Ιωνικό καθώς στο πρώτο ημίχρονο ειδικά ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει. Η σωματοδομή του ήταν το όπλο του σε ένα ματς κατά το οποίο το στοιχείο της έντασης ξεχώριζε. Ωστόσο, ο Άμραμπατ παρότι τα έκανε όλα καλά στο γήπεδο δεν επιβράβευσε την καλή του εμφάνιση με ένα γκολ αφού δεν ήταν ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια.

Eπιθετικός μέσος: Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ)


Ήταν… Μεσιντέλιας! Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό έχοντας συμμετοχή και στα τρία γκολ που πέτυχε η ομάδα του στο ντέρμπι. Βασικό «γρανάζι» για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, οργάνωνε όλες τις επιθέσεις, πιστώνεται την ασίστ στο γκολ του Ζίβκοβιτς ενώ πέτυχε και ένα εντυπωσιακό γκολ στο 52' επισφραγίζοντας την σπουδαία του εμφάνιση.


Σέντερ φορ: Νέλσον Ολιβέιρα (ΠΑΟΚ)


Ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ μετά τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο Πορτογάλος σέντερ φορ ήταν άκρως απειλητικός για την εστία του Παναθηναϊκού, αφού πέραν των δύο δοκαριών που είχε στο ματς, έκανε όλη τη «βρώμικη» δουλειά στο χορτάρι. Το highlight του στο ματς ωστόσο ήταν το φανταστικό τακουνάκι από το οποίο ξεκίνησε η φάση του δεύτερου γκολ του «δικεφάλου του βορρά». Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Ολιβέιρα δεν σκόραρε στο ντέρμπι μόνο από καθαρή ατυχία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube