Πάει και η 11η αγωνιστική της Super League!

Άλλες δύο έμειναν και πάμε, φυσικά, μετά στη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η ενδέκατη «στροφή», λοιπόν, του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε. Τι κρατάμε από τα επτά ματς της αγωνιστικής;

Γκολάρες για… ορεκτικό!


Το παιχνίδι της Λαμίας με τον Βόλο, που άνοιξε το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στη Super League, έληξε 2-2, αποτέλεσμα, φυσικά, που δεν άρεσε ούτε στην ομάδα της Φθιώτιδας ούτε σε εκείνη της Θεσσαλίας. Εμάς, πάντως -και σε όποιους «ουδέτερους» φίλους του ποδοσφαίρου κάθισαν να δουν το ματς- μας άρεσαν… οι γκολάρες της αναμέτρησης! Και τα τέσσερα τέρματα ήταν «ζωγραφιές», με τη μία, πραγματικά, να είναι καλύτερη από την άλλη. Ούτε παραγγελιά το… ορεκτικό στο «Αθανάσιος Διάκος»!


Άλωση και… ψυχρολουσία!


Επιτέλους, νίκη για τον Ιωνικό, πρώτη στο πρωτάθλημα μετά από 11 αγωνιστικές και μάλιστα, στον «τελικό» του «Θ. Βαρδινογιάννης» με τον ΟΦΗ (0-2)! Οι Νικαιώτες πραγματοποίησαν ψυχωμένη εμφάνιση και με δύο γκολ του εκπληκτικού Μάντζη, έφυγαν με τεράστιο «διπλό» από το Ηράκλειο. Από την άλλη, ψυχρολουσία για τους Κρητικούς. Η ισοπαλία με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποδείχθηκε… παρένθεση, καθώς ο ΟΦΗ επέστρεψε στις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις και μάλιστα, στο «χειρότερο» παιχνίδι. Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, δε, οι οπαδοί των γηπεδούχων ξέσπασαν για την τραγική εικόνα της ομάδας τους, αποδοκιμάζοντας έντονα τους πάντες και φωνάζοντας μεταξύ άλλων προς τους παίκτες «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από 'δω», ενώ χειροκρότησαν ιπποτικά τον θριαμβευτή Ιωνικό.


Άγριο ξύλο…


Δυστυχώς, από το Ατρόμητος-Άρης δεν θα θυμόμαστε και πολλά… αγωνιστικά, αφού και το παιχνίδι έληξε 0-0. Θα μας μείνουν, ωστόσο, τα τραγικά επεισόδια, που συνέβησαν έξω από το γήπεδο. Και μέσα, βέβαια, είχαμε «ιστορίες», ο χαμός, ωστόσο, έξω από το γήπεδο, με το άγριο ξύλο της αστυνομίας σε φίλους των «κίτρινων», σόκαρε την κοινή γνώμη, προκαλώντας την οργή του Άρη -και όχι μόνο. Οι «κίτρινοι» είναι έξω φρενών, κάνοντας λόγο για απρόκλητη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε οπαδούς της ομάδας και αρκετά βίντεο, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, τους επιβεβαιώνουν. Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε με τον ισχυρό άνδρα του Άρη, Θόδωρο Καρυπίδη, δηλώνοντας έκπληκτος και εξοργισμένος με τη στάση της αστυνομίας, ενώ έδωσε ήδη εντολή να καρατομηθεί ο υπεύθυνος των ΜΑΤ και διέταξε ΕΔΕ, για να βρεθούν αυτοί, που χτύπησαν τον κόσμο. Θλίψη.


Χαλαρός


Το πιο… χαλαρό βράδυ για τον ΠΑΟΚ από την έναρξη της -περίεργης και δύσκολης, όπως εξελίσσεται- σεζόν για τον «δικέφαλο του Βορρά. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας όπως πρέπει να βγαίνουν σε κάθε ματς, τουλάχιστον στην έδρα τους, και μέχρι το 10ο λεπτό είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι (2-0) με τον ανήμπορο να αντιδράσει ΠΑΣ Γιάννινα. Εύκολο «τρίποντο» στο… σακούλι, το πιο εύκολο, φέτος, όπως προείπαμε, για τον ΠΑΟΚ, που ξεμπέρδεψε γρήγορα με τους Ηπειρώτες και έκανε και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του φινάλε του πρώτου γύρου, με Ιωνικό (εκτός) και Βόλο (εντός).

v

Νικητής ο… Κούμαν!


Δεν θέλει και ερώτημα το τι θα θυμόμαστε από το Παναιτωλικός-Λεβαδειακός, που έληξε 0-0 και εξελίχθηκε στη… σούπα της αγωνιστικής! Μα, φυσικά, το γεγονός ότι στο Αγρίνιο και στην έδρα των «καναρινιών», έδωσε το «παρών» ο θρυλικός Ρόναλντ Κούμαν, με τον Ολλανδό να βρίσκεται στα επίσημα του γηπέδου, ως προσκεκλημένος του Γιάννη Αναστασίου. Δυστυχώς, είδε… σούπα, αλλά τι να κάνουμε. Συμβαίνουν αυτά.


Αλύγιστος


Ούτε τώρα! Σε ένα ντέρμπι, που εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν κακός, αλλά… αλύγιστος ξανά! Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, πέφτοντας, ωστόσο, πάνω στον διαστημικό Μπρινιόλι, προηγήθηκε, τελικά, με τον εξαιρετικό Μπιέλ στο 84', αλλά οι «πράσινοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο φινάλε, ο Ιωαννίδης κέρδισε το πέναλτι από την αψυχολόγητη και ανόητη -για αυτό το επίπεδο- ενέργεια του Άβιλα, ο Σπόραρ δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και ο Παναθηναϊκός με το 1-1 διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα και το +10 από τους Πειραιώτες!


Γκέλα


Σχεδόν παράλληλα με το ντέρμπι της Λεωφόρου, η ΑΕΚ έπαιζε στην Τρίπολη με τον Αστέρα Τρίπολης και, φυσικά, είχε τα αυτιά της ανοιχτά σε ό,τι συνέβαινε στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το τελικό 1-1 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τής έδινε την ευκαιρία να πλησιάσει τους «πράσινους» και να ξεφύγει από τους «ερυθρόλευκους», αλλά, τελικά… γλίστρησε! Η «Ένωση» προηγήθηκε με το πέναλτι του Άμραμπατ, αλλά γρήγορα δέχθηκε την ισοφάριση και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να φτάσει σε ακόμη ένα γκολ, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 με τους Αρκάδες. Χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Αλμέιδα, που κάποια στιγμή θα πλήρωνε το γεγονός ότι δεν «καθαρίζει» τα παιχνίδια, ενώ «φτιάχνει» τόσες φάσεις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube