Stoiximan Super League

Χωρίς φαντασία επιθετικά, κόλλησαν στο μηδέν Παναιτωλικός και Λεβαδειακός

Στο ισόπαλο 0-0 «κόλλησαν» Παναιτωλικός και Λεβαδειακός στο Αγρίνιο για την 11η αγωνιστική, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν.

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Λεβαδειακό για την 11η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται χωρίς φαντασία στις επιθετικές τους κινήσεις, μένοντας στη «λευκή» ισοπαλία. Υπό το βλέμμα του θρυλικού Ρόναλντ Κούμαν διεξήχθη το παιχνίδι, με τον Ολλανδό να βρίσκεται στα επίσημα του γηπέδου, ως προσκεκλημένος του Γιάννη Αναστασίου.

Συνεχίζει χωρίς νίκη από τις 3 Οκτωβρίου ο Παναιτωλικός, ήταν εκείνος που δημιούργησε τις καλύτερες φάσεις για γκολ, με Κολοβό (23'), Μπακάκη (54'), Καρέλη (72') και Κορνέλιους (81'), όμως οι παίκτες του δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μάρκοβιτς, μένοντας για έκτο διαδοχικό παιχνίδι τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, χωρίς να έχουν... γευτεί τη χαρά της νίκης.

Από την άλλη, ο Λεβαδειακός των πολλών απουσιών ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο επικεντρώθηκε στα αμυντικά του καθήκοντα, καταφέρνοντας τελικά να φύγει από το Αγρίνιο με έναν πολύτιμο βαθμό.



Στο μυαλό των κόουτς


Με 4-2-3-1 παρέταξε τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Ανέστης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια αντί του Στεργιάκη, ο Μπακάκης βρέθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Λάρσον και Κορνέλιους ήταν το δίδυμο στα σέντερ μπακ, με τον Χουχούμη να ξεκινάει στα αριστερά. Μλάντεν και Μάρτεσον ξεκίνησαν στον άξονα, με τον Κολοβό μπροστά τους, τον Σενγκέλια στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Νταγκό στο αριστερό και τον Καρέλη ως μοναδικό προωθημένο.

Από την άλλη, ο Γιάσμινκο Βέλιτς επέλεξε το 4-4-1-1 για τον Λεβαδειακό των πολλών απουσιών, με τον Μάρκοβιτς τερματοφύλακα και τους Τσάπρα, Βινίσιους, Λιάγκα και Μπαχανάκ ως τετράδα της άμυνας. Ο Βρακάς ξεκίνησε στη δεξιά πλευρά του γηπέδου, ο Λούα Λούα στην αριστερή, ενώ οι Χάμοντ και Νίκας βρέθηκαν στον άξονα. Ο Σκβάρκα κινούνταν πίσω από την «αιχμή του δόρατος», Πετρέ.

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-0

Το ματς


Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε πιο δραστήριος στο παιχνίδι, έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους. Στο 4’ ο Βρακάς μπήκε με προϋποθέσεις στη μεγάλη περιοχή των Αγρινιωτών, με τον Χουχούμη να τον κόβει με όμορφο τάκλιν. Παρά την ανωτερότητά τους, οι Βοιωτοί δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Ανέστη, με τον Παναιτωλικό να ισορροπεί το ματς μετά το πέρας 20 λεπτών, δημιουργώντας μάλιστα και την πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ, στο 23’.



Ο Νταγκό σέντραρε από τα αριστερά και η μπάλα κατέληξε στο Κολοβό, ο οποίος σούταρε από πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά ο Χάμοντ με προβολή έσωσε την ομάδα του. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Παναιτωλικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορεί να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Στη τελευταία ενδιαφέρουσα φάση του πρώτου μέρους, στο 31’, ο Κολοβός πήρε την μπάλα εντός περιοχής, με πλάτη στην εστία, αλλά Μπαχανάκ και Λιάγκας τον έκοψαν, πριν προλάβει να εκτελέσει.

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-0

Καλύτερος ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναιτωλικό να χάνει ευκαιρία στο 54', όταν ο Καρέλης έχασε το κοντρόλ εντός της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων, αλλά πρόλαβε να βγάλει τη σέντρα για τον Μπακάκη, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Στο 70' ο Λεβαδειακός απείλησε, αλλά το σουτ του Νίκα κόντραρε στο σώμα του Χουχούμη, ενώ στο 72' ο Καρέλης σπατάλησε τεράστια ευκαιρία, με τον Μάρκοβιτς να τον νικάει σε τετ-α-τετ.



Στο 81' ο Μόρσεϊ σέντραρε όμορφα από τα δεξιά και ο προωθημένος Κορνέλιους έκανε την προβολή από πολύ κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 84' ο κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού απομάκρυνε τελευταία στιγμή μια απειλητική σέντρα στου Γιαννιώτα. Τελευταία φάση του αγώνα στο 90'+8', όταν ο Σενγκέλια σέντραρε και ο Ξενιτίδης έστειλε την μπάλα άουτ με κοντινή κεφαλιά.

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-0

MVP: Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού, Ματέι Μάρκοβιτς, δήλωσε παρών όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του, με αποκορύφωμα τη φάση του 72', όταν είχε απάντηση στο πλασέ του Καρέλη, στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. Όποτε χρειάστηκε αντέδρασε σωστά, βοηθώντας τα μέγιστα στο να πάρει η ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η σφυρίχτρα: Αρκετά τα δυνατά μαρκαρίσματα στο παιχνίδι, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να αναγκάζεται να βγάλει αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του. Ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι στο 23' για ανατροπή του Κολοβού, με τον Ευαγγέλου να δείχνει παίζετε, αφού συμβουλεύτηκε τους VAR.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου, 4-2-3-1): Ανέστης - Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης – Μλάντεν (64’ Ντουάρτε, 74’ Φλόρες), Μάρτενσον - Σενγκέλια, Κολοβός (76’ Ξενιτίδης), Νταγκό (66’ Μόρσεϊ) – Καρέλης

Δεν χρησιμοποιήθηκαν: Στεργιάκης, Αποστολάκης, Χατζηθεωδορίδης, Πέδρο, Λιάβας

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς, 4-4-1-1): Μάρκοβιτς - Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Μπάχανακ - Λούα Λούα (80’ Γιαννιώτας), Χάμοντ, Νίκας, Βρακάς - Σκβάρκα (90'+4' Τζημόπουλος)- Πετρέ (90'+4' Τσιριγώτης)

Δεν χρησιμοποιήθηκαν: Στογιάνοβιτς, Σαντομιέρσκι, Βήχος, Δούμτσιος

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Βοηθοί: Δημήτρης Σαμοϊλης, Πέτρος Πάτρας
4ος διαιτητής: Δημήτρης Μαλούτας
VAR: Θανάσης Τζήλος

To Live από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x