Τέλος


Ελάχιστοι περίμεναν ότι στο Βόλος-Παναιτωλικός θα είχαμε δύο γκολ μέχρι το 7' και ακόμα λιγότεροι, πιθανότατα, ότι οι Αγρινιώτες θα έφευγαν με το τεράστιο «διπλό» από το Πανθεσσαλικό. Ουδείς, ωστόσο, περίμενε την εξέλιξη στην ομάδα της Θεσσαλίας, έστω και μετά από την τέταρτη σερί ήττα. Αν και θα έπρεπε, γιατί Ελλάδα είμαστε… Λίγη ώρα μετά το τελευταίο σφύριγμα, λοιπόν και ενώ ο ίδιος είχε κάνει και δηλώσεις, λέγοντας πως «πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, να συνεχίσουμε και να βελτιωθούμε», ήρθε η ανακοίνωση του Βόλου για το τέλος της συνεργασίας με τον νεαρό τεχνικό. Ένας τεχνικός, στα 32 του, που έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής, εντυπωσιάζοντας άπαντες στο ξεκίνημά του, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μπορεί ο Βόλος απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Άρης να στάθηκε στο ύψος του, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, όμως η γενικότερη εικόνα εδώ και έναν μήνα ήταν μέτρια, με την ανασταλτική λειτουργία να πληγώνει την ομάδα και κάπως έτσι ήρθε το διαζύγιο. Κάτι μας λέει, όμως, πως θα ακούσουμε ξανά το όνομα του Αμπασκάλ…


Ο Ευθύμης πήρε τ' όπλο του!


Μία εβδομάδα μετά τον διασυρμό στην Τρίπολη, ο Ατρόμητος αντέδρασε, πετυχαίνοντας τεράστια, από κάθε άποψη, νίκη με σκορ 4-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ξεκολλώντας, επιτέλους, από τον πάτο της βαθμολογίας, εκεί όπου έστειλε, πλέον, την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος με τα δύο τέρματά του μέσα σε οκτώ λεπτά (68' πεν. και 75') έφτασε τα πέντε στη Super League, σκοράροντας στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (με ΠΑΟΚ, Αστέρα και Απόλλωνα). Έχει… ξεμπουκώσει ο 25χρονος και στο Περιστέρι μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες!


Ο killer… Σισέ!


Ο Ολυμπιακός πήρε στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ μία νίκη -με ανατροπή- από εκείνες, αναμφίβολα, που δίνουν πρωταθλήματα! Έβδομη σερί, μάλιστα, ενώ έβαλαν τέλος και στο αήττητο έξι αγώνων, που «έτρεχε» η ομάδα του Νίκου Νιόπλια! Εκείνος, λοιπόν, που… κέρασε το «τρίποντο» ήταν ο Σισέ! Και όχι λόγω της βασικής του δουλειάς, που είναι άμυνα… Ο Σενεγαλέζος πέτυχε τα δύο γκολ της ανατροπής και παραλίγο να κάνει και χατ-τρικ, χάνοντας μυθική ευκαιρία! Και δεν είναι η πρώτη φορά, εξάλλου, που ο Σισέ… μετατρέπεται σε Ελ Αραμπί. Με τα δύο γκολ του στην Κρήτη, ο 26χρονος στόπερ έφτασε τα τέσσερα φέτος, ήδη από τις 4 Δεκεμβρίου, και ισοφάρισε το ρεκόρ τερμάτων, που είχε σε μια ολόκληρη σεζόν (2017-18). Συνολικά, δε, ο πανύψηλος στόπερ έφτασε τα 14 «τεμάχια» με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 114 συμμετοχές. Τα 10 εξ αυτών τα έχει σημειώσει με κεφαλιές. Ηγέτης στην άμυνα, killer στην επίθεση!




Ξεζουμισμένος


Στη Νίκαια έχουν ψυχή και στον ΠΑΟΚ… πρόβλημα! Ο εκπληκτικός Ιωνικός έφτασε σε μια τεράστια νίκη και μάλιστα με ανατροπή, κόντρα στον απογοητευτικό «δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος έκανε τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα και βρίσκεται, ίσως, στη χειρότερη φάση της τελευταίας πενταετίας! Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Θύρας 4, που κάνει λόγο για επιστροφή σε εποχές Μπατατούδη και Γούμενου. Ο ΠΑΟΚ δείχνει -και είναι- αυτή την περίοδο… ξεζουμισμένη ομάδα, με παίκτες, δε, που έχουν «σκάσει». Και κανείς δεν ξέρει πότε θα σταματήσει ο κατήφορος.


Ζητάει «συγγνώμη» χτίζοντας σερί


Για τον Άρη το ζητούμενο μετά την «πεντάρα» από τον ΠΑΣ Γιάννινα επετεύχθη. Σε πρώτη φάση, βέβαια, καθώς οι οπαδοί ακόμη δεν έχουν ξεχάσει τον ιστορικό διασυρμό και μάλιστα, στο γκολ για το 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης οι οργανωμένοι γύρισαν την πλάτη τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ωστόσο, οι «κίτρινοι» έχουν αντιδράσει όπως ακριβώς έπρεπε, φτάνοντας σε δεύτερο σερί «τρίποντο» στο πρωτάθλημα μετά και το «διπλό» στην Τούμπα, ενώ μεσοβδόμαδα, θυμίζουμε, πήραν και σκορ πρόκρισης με τον ΟΦΗ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν μη τι άλλο ο Άρης ζητάει «συγγνώμη» από τον κόσμο του χτίζοντας σερί -και ενώ περιμένει σύντομα και την απόφαση από το CAS για το -6.


Το γελαστό παιδί


Από το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό πολλά μπορείς να κρατήσεις. Το γεγονός ότι η «Ένωση» κέρδισε, επιτέλους, ένα ντέρμπι και παρέμεινε στο «κυνήγι» του Ολυμπιακού, το γεγονός ότι το «τριφύλλι» δέχθηκε πάλι ένα γρήγορο γκολ και στη συνέχεια, παρότι είχε τον έλεγχο του ματς για σχεδόν 80 λεπτά, δεν πήρε -για άλλη μία φορά σε ντέρμπι- τίποτα, ακόμη και τα «γκάζια» του Γιοβάνοβιτς στα αποδυτήρια, καθώς ο Σέρβος ήταν έξαλλος με τους παίκτες του. Δυστυχώς, όμως, στη μνήμη θα μείνει πως την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου η οικογένεια της ΑΕΚ έχασε τον Στέβαν Γέλοβατς. Το γελαστό παιδί, που τόσο άδικα έφυγε στα 32 του χρόνια. Η συγκίνηση στο ΟΑΚΑ ήταν έκδηλη, με τη νίκη να είναι, φυσικά, αφιερωμένη σε εκείνον. Τα λόγια του Σιμόες είναι χαρακτηριστικά: «Αφιερώνουμε τη νίκη μας στον Στέβαν. Είχε την ίδια ηλικία με εμένα. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς έγινε αυτό. Σήμερα κερδίσαμε, όμως σε σχέση με τη ζωή που χάθηκε, δεν έχει καμία σημασία. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, αλλά και στην οικογένειας της ΑΕΚ».




Πού το… ΠΑΣ;


Σίγουρα πάει να μας… τρελάνει! Τρίτο «διπλό» για τον απίθανο ΠΑΣ Γιάννινα, που νίκησε 1-0 τη Λαμία στον Βόλο και φιγουράρει, πλέον, στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, βάζοντας στην ισοβαθμία από κάτω τον ΠΑΟΚ! Για να δούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο «Άγιαξ»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube