Εδώ είμαστε! Παρά τον χιονιά…

Η 19η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr επιστρέφει και καταγράφει τα επτά πράγματα που θα θυμόμαστε από τα επτά ματς!

Ασταμάτητος


Για τους οπαδούς του Παναιτωλικού, πρέπει να είναι η καλύτερη εβδομάδα της ζωής τους. Όσα έχει κάνει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μέσα σε έξι μέρες, ούτε καν επτά, είναι απλά μυθικά. Πρώτο «διπλό» στην ιστορία του συλλόγου στην έδρα της ΑΕΚ, νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό στο Κύπελλο μεσοβδομάδα και μία ακόμη τεράστια εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ. Φοβερά πράγματα από τα «καναρίνια», που δεν συζητάμε, πλέον, για το αν ξέμπλεξαν με την παραμονή, αλλά για το αν μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω και να μπουν στην εξάδα! Τη στιγμή, δε, που την Τετάρτη (26/1, 17:15) έχουν μπροστά τους μια ιστορική πρόκληση στο Φάληρο…


Ζωγραφιά


Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό από εδώ και πέρα είναι οι νίκες και οι βαθμοί. Το είπε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά τη λήξη της αναμέτρησης στη Νίκαια, όπου το «τριφύλλι» δεν έκανε κόντρα στον μαχητικό Ιωνικό το γνωστό του δημιουργικό παιχνίδι, που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, το «τρίποντο», μόλις το δεύτερο εκτός έδρας στη φετινή σεζόν, ήρθε, και ήρθε με μία… ζωγραφιά! Δημιουργός της, ο ανεβασμένος Αϊτόρ. Και δεν είναι μόνο το τελείωμα του Ισπανού σεμιναριακού επιπέδου. Είναι η καταπληκτική κάθετη του Ρούμπεν, η επαφή του Καρλίτος, η παράλληλη κίνηση του Βιτάλ, η «μπούκα» του Βιγιαφάνιες, η γλυκιά σέντρα του Αργεντινού, για να φτάσουμε στο εκπληκτικό μονοκόμματο τελείωμα του Αϊτόρ για το οριζόντιο δοκάρι και την μπάλα στα δίχτυα. Γκολάρα!


Ούτε με αίτηση!


Στον… πλανήτη Άρη το πρόβλημα συνεχίζεται! Και ουδείς ξέρει πότε θα λυθεί. Νέο 0-0 με τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τέταρτο σερί «άσφαιρο» παιχνίδι για τους «κίτρινους» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και γενικώς μία εικόνα κατά διαστήματα τραγική, με τον κόσμο στο φινάλε να αποδοκιμάζει έντονα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης δεν μπορούσε ούτε καν υποψία φάσης να «φτιάξει», πόσο μάλλον να βρει δίχτυα. Αυτό… ούτε με αίτηση! Με αυτά και με αυτά, η ομάδα του Άκη Μάντζιου παραμένει εκτός εξάδας, έχοντας, πάντως, ένα ματς λιγότερο από τον ΟΦΗ, και πάει στο σημαντικότερο, ίσως, παιχνίδι της χρονιάς, στη ρεβάνς του Κυπέλλου την Τετάρτη (26/01, 21:30) στο ΔΑΚ Λαμίας, με πολύ κακή ψυχολογία και με τρομερή πίεση για πρόκριση.

Ρεκόρ μισού αιώνα!


Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στον Βόλο θα ξεχαστεί σύντομα, αφού ο «δικέφαλος του Βορρά» έκανε παρέλαση, επικρατώντας 4-0. Εκείνο, όμως, που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, είναι το γκολ του Κούρτιτς και το ασύλληπτο ρεκόρ, το οποίο «εσπασε»! Ο Σλοβένος συνεχίζει on fire, αφού με το γκολ του κόντρα στον Βόλο έφτασε τα 14 συνολικά με την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ, παράλληλα, είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής Super League Interwetten. Με το τέρμα του αυτό, ωστόσο, πέτυχε και κάτι ακόμα, ιστορικό: Ισοφάρισε ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ στον ΠΑΟΚ, το οποίο παρέμενε άθικτο εδώ και μισό αιώνα! Πιο συγκεκριμένα, βρήκε δίχτυα για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από τη σεζόν 1972-73, όταν είχε κάνει το ίδιο ο Σταύρος Σαράφης! Ήδη έχει γράψει ιστορία ο Κούρτιτς στον ΠΑΟΚ!


Χαρούμενος θεατής


Ούτε η ΑΕΚ δεν περίμενε τόσο άνετο πέρασμα από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. «Σβηστό» 2-0, στο πιο χαλαρό «διπλό» της σεζόν. Και όμως, όλα ξεκίνησαν στραβά για την «Ένωση», καθώς ο Παναγιώτης Τσιντώντας δεν ένιωσε καλά στην προθέρμανση και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε από το πουθενά ο νεαρός Βασίλης Χατζηεμμανουήλ! Πρόκειται, να θυμίσουμε, για τον βασικό τερματοφύλακα της ΑΕΚ Β'. Αλλά ενώ οι φίλοι της ΑΕΚ περίμεναν να τον δουν στα δύσκολα, δεν φάνηκε καθόλου, ακριβώς γιατί δεν απειλήθηκε καθόλου από τους γηπεδούχους. Χαρούμενος… θεατής ο Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος, ακόμη και έτσι, έκανε ιδανικό ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.

Blackjack


Αυτό που συμβαίνει με τον Γιώργο Μασούρα δεν έχει προηγούμενο! Ο Έλληνας εξτρέμ τράβηξε… 21 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς άνοιξε το σκορ και τον δρόμο για την επιστροφή του Ολυμπιακού στις νίκες (2-0). Δεν είναι, όμως, αυτό το θέμα. Ο Μασούρας έχει σκοράρει 21 γκολ σε 18 αγώνες στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο Ολυμπιακός έχει νικήσει και τα 18 ματς στα οποία έχει σκοράρει ο 28χρονος μεσοεπιθετικός! Κανονικό… blackjack!

Είσαι παλικάρι, Νταβίνο Βερχούλστ!


Για τον Βερχούλστ τα έχουμε γράψει αρκετές φορές τελευταία. Διανύει τρομερή περίοδο φόρμας, ένας γκολκίπερ «τελειωμένος» από τον Απόλλωνα μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο οποίος, σε προσωπικό επίπεδο, έχει βιώσει φοβερά πράγματα, που κανείς άνθρωπος να μη βιώσει ποτέ… Στο παιχνίδι με τον Αστέρα, στην Τρίπολη, ήταν και πάλι εξαιρετικός, κρατώντας με τις επεμβάσεις του όρθια την Ελαφρά Ταξιαρχία. Αλλά μας πάγωσε το αίμα και αυτό θα μας μείνει από το ματς, όταν στο 57ο λεπτό, σε μια ανύποπτη φάση, σωριάστηκε στο έδαφος και δεν κουνιόταν, με τους ποδοσφαιριστές να τρέχουν άμεσα πάνω του και να καλούν τα ιατρικά επιτελεία να μπουν γρήγορα μέσα, όπως και έγινε. Ο Βερχούλστ διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο και όλα, ευτυχώς, είναι καλά. Γιατί είναι παλικάρι από τα λίγα!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube