Stoiximan Super League

Έστησε τον Βόλο στον τοίχο και συνεχίζει δεύτερος ο ΠΑΟΚ!

Παίρνοντας τρία γκολ από στατικές φάσεις και με τον Σάστρε να σκοράρει στο ντεμπούτο του, ο ΠΑΟΚ διέλυσε 4-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, έκανε το 6/6 στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στη δεύτερη θέση.

Συνέχισε απτόητος ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, διαλύοντας με 4-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League 1.

Έτσι, σημείωσε την 6η σερί του νίκη στη Λίγκα, συνεχίζοντας στη 2η θέση (37β.), στο +1 από την 3η ΑΕΚ και πηγαίνοντας στο -6 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (ματς λιγότερο).

Δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο για τον καθολικά ανώτερο ΠΑΟΚ, τα τρία από στατικές φάσεις! Ντεμπούτο -ως βασικός- με γκολ για τον Σάστρε (64'), με τους Κούρτιτς (20' πέναλτι), Ίνγκασον (29') και Άκπομ (73') να αποτελούν τους υπόλοιπους σκόρερ.

Στη 10η θέση (21β.) παρέμεινε ο Βόλος, στο +6 από την 11η Λαμία και τον 12ο Ιωνικό και στο -5 από τον 6ο ΟΦΗ (ματς περισσότερο).



Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Βόλο με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Πουρίτα, Ρομέρο, Γκουλέν και Φεράρι, με τους Τσοκάνη και Μπαριέντος να ξεκινούν στα χαφ. Τη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Φαν Βέερτ, αποτελούσαν οι Μπαρτόλο, Ορός και Φερνάντες.

Ίδιο σύστημα και από τον Ρασβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ. Ο Πασχαλάκης διατηρήθηκε στην εστία, με τον Σάστρε να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο δεξί άκρο της άμυνας. Στην απέναντι πλευρά βρέθηκε ο Σίντκλεϊ, με τους Ίνγκασον και Μιχαηλίδη να συνθέτουν το δίδυμο στα στόπερ. Το αντίστοιχο στα χαφ αποτελούσαν οι Κούρτιτς και Τσιγγάρας, με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Μιτρίτσα να κινούνται πίσω από τον Άκπομ.

Βόλος-ΠΑΟΚ: 0-4

Το ματς:

Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας εξαρχής επιθετικές διαθέσεις. Η πρώτη σπουδαία, αλλά και... περίεργη φάση ήρθε στο 7'. Ο Κούρτιτς έκανε το παράλληλο γύρισμα από αριστερά, με την μπάλα να κυλά πάνω στην τελική γραμμή και να προσκρούει στο δοκάρι, για να περάσει άουτ. Χωρίς βέβαια όλα τα παραπάνω να δείχνουν να ανησυχούν τον Κλέιμαν, όπως έδειξε με την κίνηση των χεριών του.



Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σχετικά νωρίς. Στο 20' ο Μιτρίτσα πραγματοποίησε την «μπούκα» στην αντίπαλη περιοχή, με τον Φερνάντες να τον ανατρέπει (στιγμιαία προβολή στο καλάμι του). Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο... συνήθης ύποπτος, Κούρτιτς, ο οποίος στο 21' έστειλε από τη μία την μπάλα, από την άλλη τον τερματοφύλακα, πετυχαίνοντας το 14o τέρμα του τη φετινή σεζόν.



Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να «χτίσει» πάνω στο προβάδισμά της πετυχαίνοντας γρήγορα ένα δεύτερο γκολ. Δεν το κατάφερε με τον Άκμπομ στο 24' και στο 26', αλλά το έπραξε στο 29'. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Κούρτιτς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φτάνει στο δεύτερο στον ολομόναχο Ίνγκασον, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με το κεφάλι. Σε μια φάση, ξεκάθαρα δουλεμένη στην προπόνηση.



Ουσιαστικά, έπρεπε να φτάσει το 44ο λεπτό, προκειμένου να δημιουργήσει την πρώτη του ευκαιρία ο Βόλος, ο οποίος ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα με ωραία συνεργασία, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει το σουτ του ολομόναχου Μπαρτόλο από το ύψος της μικρής περιοχής.

Δυναμικό ξεκίνημα και στο δεύτερο μέρος για τον ΠΑΟΚ. Ο εξαιρετικά δραστήριος Ζίβκοβιτς έβγαλε μπαλιά... πάρε-βάλε στον Άκπομ στο 60', με τον Άγγλο φορ όμως να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη για τον «δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ από στατική φάση στο 64': Εκτέλεση κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, με την μπάλα να φτάνει στην «καρδιά» της περιοχής, εκεί όπου ο Όρος δεν κατάφερε να μαρκάρει τον Σάστρε, με το μονοκόμματο σουτ που έπιασε ο τελευταίος με το μυτάκι να καταλήγει στο αριστερό παραθυράκι.



Στο 67' ο Βόλος απάντησε... εν μέρει με δοκάρι, ύστερα από δυνατό διαγώνιο σουτ του Φεράρι. Για να φτάσουμε στο 73', όταν ο Μιτρίτσα έσπασε ωραία στον Άκπομ, ο οποίος τελείωσε από κοντά τη φάση για το 0-4. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με τον ΠΑΟΚ να μην παθαίνει... καρδιακά στυλ πρώτου γύρου.



MVP: Τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ είχε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, με τον έναν μάλιστα να πραγματοποιεί και το ντεμπούτο του. Η άτυπη διάκριση, όμως, δεν γίνεται να μην πάει στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς! Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Σέρβο εξτρέμ, ο οποίος αποτελούσε μόνιμη πηγή κίνδυνου για την άμυνα Βόλου. Έβγαζε συνεχώς σε θέση βολής τους συμπαίκτες του, έκανε «μπούκες», ενώ δύο τέρματα της ομάδας του προήλθαν από ισάριθμες δικές του εκτελέσεις κόρνερ, με τη μία να του πιστώνεται και ως ασίστ.

Η σφυρίχτρα: Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις. Σωστή η απόφαση για το πέναλτι. Ο Φερνάντες πάει με αφελές τρόπο πάνω στον Μιτρίτσα, τον οποίο βρίσκει στο καλάμι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν - Πουρίτα, Ρομέρο, Γκουλέν, Φεράρι - Τσοκάνης, Μπαριέντος (87' Τερεζίου) - Μπαρτόλο (46' Ρεγκατέν), Ορός (77' Σοάρες), Φερνάντες (85' Ροσέρο) - Φαν Βέερτ.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Παπαδόπουλος, Ρινέρ, Σιέλης.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Σάστρε (76' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ - Κούρτιτς (80' Εσίτι), Τσιγγάρας - Α. Ζίβκοβιτς (76' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (72' Αουγκούστο), Μιτρίτσα - Άκπομ (80' Τσόλακ).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο.

Διαιτητής: Παπαπέτρου
A' Βοηθός: Σαμοΐλης
Β' Βοηθός: Νιδριώτης
4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης
VAR: Κουμπαράκης

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x