Με απόλυτη επιτυχία και κόντρα στις –δύσκολες- καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε στην Ύδρα το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου 2018 το 1ο TRIMORE SwimRunHydra από τον Δήμο Ύδρας, τον Yδραϊκό Ναυτικό Όμιλο και την TRIMORE Multisports Tour.

Πρόκειται για μία αθλητική διοργάνωση ξεχωριστή από όλες τις υπόλοιπες που διεξάγονται στην Ελλάδα καθώς οι αθλητές ανά ζευγάρια (δεμένοι με ένα σχοινί) κλήθηκαν να κολυμπήσουν 3,2 χλμ και να τρέξουν άλλα 10 χλμ συνολικά, με τέσσερις εναλλαγές ανάμεσα στα δύο αθλήματα.



Παρά το δύσκολο της υπόθεσης, 23 ζευγάρια τόλμησαν να γίνουν οι πρώτοι συμμετέχοντες σε αυτό το ξεχωριστό event που έγραψε μία νέα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.



Oι Σπύρος Γκοτζιάς - Παναγιώτης Δημόπουλος έκοψαν πρώτοι την κορδέλα του τερματισμού στο 1ο TRIMORE SwimRunHydra σε01:34:02. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Γιώργος Αλυφαντής- Γρηγόρης Σουβαντζόγλου με 01:40:15 . Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι αθλητές που ταξίδεψαν από την Γαλλία David Padare-Nicolas Badet με χρόνο 01:40:30

Οι Στυλιανός Ανδρεάδης- Δήμητρα Μπίκα ήταν το πρώτο μεικτό ζευγάρι με 01:48:41, ενώ οι δύο πρώτες γυναίκες ήταν οι Κέλλυ Μπίχτα - Εύα Μπέκα με 02:01:27. Το ζευγάρι Παπαναστασίου -Νικολούτσου ήταν το μοναδικό επίσημο ζευγάρι και στη ζωή, που συμμετείχε.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στα τρία ζευγάρια των Υδραίων που συμμετείχαν και επίσης βραβεύτηκαν. Με πολύ καλές επιδόσεις τερμάτισαν οι Ράππας-Ρούσης, Κεχαγιόγλου- Κεχαγιόγλου και Ρος-Λεμπέση.

Δείτε όλα τα ζευγάρια και τα αποτελέσματα στο https://esportevents.gr

Στον αγώνα υπήρξε και μία εγκατάλειψη ζευγαριού, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους διοργανωτές, με τα επαρκή μέτρα διαχείρισης τέτοιου περιστατικού που είχαν εκπονηθεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ύδρας, τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, τους Ναυαγοσώστες της Ευρωπαϊκής Ναυαγοσωστικής Σχολής, το Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων και τα 6 επιχειρησιακά σκάφη της διοργάνωσης.

Το ζευγάρι των αθλητών: Ανδρέας Μπέγκος και Έλληνας Ανδρέου, κατόπιν της προληπτικής περίθαλψης στο Νοσοκομείο, πέρασαν την αψίδα τερματισμού με τιμές, επιβεβαιώνοντας την ήδη αποκατεστημένη υγεία τους.

Να σημειώσουμε, ότι βασικός κανόνας της διοργάνωσης ήταν η εγκατάλειψη του αγώνα και από τους δύο αθλητές που απαρτίζουν το συμμετέχον ζευγάρι όταν ένας από τους δύο δεν μπορεί να συνεχίσει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube