Την ήττα με 9-7 από τη Ρωσία γνώρισε η Εθνική Γυναικών στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη, κρατώντας τουλάχιστον τη μαχητική της παρουσία μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, παρά το ότι το ματς στράβωσε από νωρίς.

Η Εθνική μπορεί να προηγήθηκε με 1-0, ωστόσο μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου η Ρωσία είχε ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, ενώ η Χριστίνα Τσουκαλά έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2, αφού αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, με την Καρνάουκ να αποκρούει.

Η Ρωσία έχοντας πλέον και την ψυχολογία με το μέρος της έφτασε στο 4-1, αλλά τα κορίτσια του Μορφέση βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να μην αφήσουν το σκορ να ξεφύγει σε μεγαλύτερα επίπεδα και μάλιστα μείωσαν σε 4-3. Σε εκείνο το σημείο ξαναμίλησε η ποιότητα των Ρωσίδων που ξαναπήραν προβάδισμα με δύο γκολ (5-3), η Ξενάκη μείωσε (5-4) στην παίκτρια παραπάνω, αλλά το οκτάλεπτο έκλεισε στο 6-4 με τις Ρωσίδες να σκοράρουν και από την περιφέρεια.

Στην αρχή του τρίτου οκτάλεπτου δόθηκε ουσιαστικά και ο τόνος του υπόλοιπου της αναμέτρησης, με τη Ρωσία να κάνει το 7-4, υποχρεώνοντας τις Ελληνίδες να κυνηγούν μια διαφορά τριών γκολ. Στο τέλος της περιόδου, η Ελλάδα κατάφερε να αναπτερώσει τις ελπίδες της, μειώνοντας σε 8-7 με δύο γκολ της Ασημάκη.

Παρ’ όλα αυτά, η Ρωσία με τη Σιμάνοβιτς έκανε το 9-7, καταφέρνοντας να κρατήσουν αυτό το σκορ μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Ρωσία-Ελλάδα 9-7

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 2-3, 1-0

Ρωσία (Γκαϊντούκοφ): Ουστιούκινα, Βαχίτοβα, Προκοφίεβα, Καρίμοβα 3, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 3, Τιμοφέεβα 1, Τολκούνοβα, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα, Καρνάουχ

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube