Σκοράροντας στο 2ο μόλις λεπτό, η ΑΕΚ πήρε μία σπουδαία νίκη, με 1-0, ενάντια στον Παναθηναϊκό και ξέφυγε στη 2η θέση, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά από την κορυφή στους έξι βαθμούς.

Δείτε τι κράτησε από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ο προπονητής της εξέδρας...

Το γκολ νωρίς... από την ανάποδη: Στα δύο προηγούμενα ματς πρωταθλήματος, με ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό, η ΑΕΚ είχε βρεθεί αν κυνηγά στο σκορ από πολύ νωρίς, μένοντας πίσω στο 5’ από τους Ηπειρώτες και μόλις στο 1' από τους «ερυθρόλευκους». Αυτή τη φορά, η Ένωση είχε τη χαρά να προηγηθεί αυτή πολύ νωρίς στο ματς, με το γκολ του Σιμάνσκι μόλις στο 2’ να είναι τελικά και αυτό που έκρινε την αναμέτρηση.

Του έδωσε χώρο, τον άφησε ανεκμετάλλευτο: Το γρήγορο γκολ επέτρεψε στην ΑΕΚ να διαχειριστεί διαφορετικά το ντέρμπι, με τους «κιτρινόμαυρους» πάντως να οπισθοχωρούν πολύ σύντομα και, αρχικά, να μην εκμεταλλεύονται τον αιφνιδιασμό που προκάλεσαν στους «πράσινους».

Ουσιαστικά από το 10’ και μετά, η πρωτοβουλία των κινήσεων είχε περάσει στο «τριφύλλι», που όμως δεν έδειχνε να έχει τον τρόπο να αξιοποιήσει τους χώρους που του έδωσε η Ένωση. Με εξαίρεση τις δύο μεγάλες στιγμές στο 48’ και στο 57’, ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε σε καμία περίπτωση τα μέτρα που είχε κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο. Χαρακτηριστικό το ότι η ομάδα του Ιβάνοβιτς τελείωσε το ματς με 66% κατοχή της μπάλας αλλά μόλις τρεις τελικές στην εστία...



Η χαμένη ευκαιρία της χρονιάς: Η σεζόν έχει μπόλικο δρόμο ακόμα, ωστόσο η διπλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 48ο λεπτό θέτει ήδη σοβαρή υποψηφιότητα για τη μεγαλύτερη της σεζόν. Πρώτα ο Στάνκοβιτς απέκρουσε με ανορθόδοξο τρόπο το σουτ του Παλάσιος, δίχως κανείς να μπορεί να καταλάβει αν η μπάλα πέρασε την γραμμή στη συνέχεια. Ακολούθως, ο Αϊτόρ... κατάφερε να χτυπήσει την μπάλα με το γόνατο εξ επαφής και να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι και μετά άουτ! Μυθική ευκαιρία...

Τσούμπερ μετά από καιρό: Είχε λείψει στην ΑΕΚ ο καλός Τσούμπερ, με τον Ελβετό να δείχνει περνώντας στο ματς στο τελευταίο 20λεπτο ότι είχε μεγάλη όρεξη και κουράγια. Ενδεικτικό ότι σκόραρε δύο φορές, ασχέτως αν αμφότερα τα γκολ ακυρώθηκαν για οφσάιντ κατόπιν χρήσης VAR, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια και τα δύσκολα εκτός έδρας ματς με Αστέρα Τρίπολης και Ιωνικό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube