Διονύσης Δεσύλλας

Έμεινε με το… μονότερμα, πληγώθηκε ξανά από τα γνωστά και άλυτα προβλήματα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

* Τα γνωστά προβλήματα του Παναθηναϊκού ήταν αυτά που στέρησαν το αποτέλεσμα από το τριφύλλι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ποια είναι αυτά; Τα φτηνά λάθη και το γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου, αλλά και η τεράστια δυσκολία να δημιουργήσει η ομάδα όταν εκείνη που έχει απέναντι του «κλείνεται». Αυτά ήταν και τα δύο καθοριστικά στοιχεία της σημερινής ήττας (1-0) της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την Ένωση.

* Ναι, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να πάρει, τουλάχιστον, τον έναν βαθμό στο ΟΑΚΑ. Στο ποδόσφαιρο, όμως, η ουσία είναι που μετράει. Οι εντυπώσεις δεν φέρνουν τρίποντα, ούτε επιτυχίες. Οι πράσινοι, παρά την καθολική τους υπεροχή, είδαν την εστία τους να παραβιάζεται πολύ νωρίς από φτηνά λάθη, πρώτα του Κώτσιρα και στη συνέχεια όλης της άμυνας. Είναι για να… σηκώνεις τα χέρια ψηλά με το ίδιο έργο που παρακολουθούμε φέτος σε πολλά ματς του τριφυλλιού.

* Από το 25' και μετά οι πράσινοι άρχισαν να ανεβάζουν απόδοση, να πιέζουν, αλλά να μην μπορούν να βάλουν ένα γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι. Και αν στο πρώτο ημίχρονο η αργή ανάπτυξη δεν επέτρεψε τη δημιουργία ευκαιριών, στην επανάληψη το τριφύλλι είχε, εκτός των άλλων, και την ατυχία με το μέρος του...

* Μετά την ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Αραούχο, το τριφύλλι έβγαλε άμεση αντίδραση, έχοντας τη διπλή ευκαιρία με Παλάσιος και στη συνέχεια το δοκάρι του Αϊτόρ είναι απ' αυτές που λες ότι δεν χάνονται! Σε κενή εστία ο Ισπανός με το γόνατο "κατάφερε" να μη σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, σε ένα χρονικό σημείο που αν έμπαινε το γκολ, θα είχαμε τελείως διαφορετικά δεδομένα στο παιχνίδι.



* Το τριφύλλι έχασε και άλλη σπουδαία ευκαιρία με τον Παλάσιος, που από πλεονεκτική θέση είχε ένα πολύ κακό τελείωμα για να στείλει την μπάλα άουτ. Μέχρι εκεί. Όσο περνούσε η ώρα, άλλο τόσο η ΑΕΚ κλεινόταν και το έργο των φιλοξενούμενων γινόταν εξαιρετικά δύσκολο. Ούτως ή άλλως, το γνωρίζαμε και το αναφέραμε και παραπάνω. Σε κλειστές άμυνες ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σήμερα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε, κυκλοφορούσε την μπάλα με σωστό τρόπο, είχε την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει τη… γραμμή Μαζινό της ΑΕΚ και να απειλήσει ουσιαστικά. Παρά το ανακάτεμα της τράπουλας από τον προπονητή και τις αλλαγές που έγιναν, δεν άλλαξε το παραμικρό…

* Σε ατομικό επίπεδο, ο Βιγιαφάνιες ξεχώρισε στο κέντρο, βγάζοντας ποιότητα, πάθος και ενέργεια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι Παλάσιος και Αϊτόρ είχαν καλές ενέργειες, ωστόσο ήταν και οι μοιραίοι με τις ευκαιρίες που σπατάλησαν. Αμυντικά, το γκολ είναι ένα λάθος από αρχή έως το τέλος του, ενώ οι επιθετικοί, τόσο ο Μακέντα, όσο και ο Καρλίτος που μπήκε ως αλλαγή δεν πήραν την μπάλα υπό καλές προϋποθέσεις για να απειλήσουν. Ο Ιταλός είχε μόνο μια κεφαλιά από δύσκολη φάση στο πρώτο ημίχρονο.

* Ο Παναθηναϊκός φεύγει πικραμένος από το ΟΑΚΑ. Μπορεί να πει κανείς ότι αδίκησε τον εαυτό του, αλλά… έτσι είναι η μπάλα. Η ΑΕΚ ήταν κυνική. Το τριφύλλι δεν είχε τις λεπτομέρειες με το μέρος του, πλήρωσε την αφέλειά του, τα γνωστά προβλήματα, τα οποία και αναφέραμε παραπάνω, και έμεινε απλώς με το… μονότερμα, τις τρεις σπουδαίες ευκαιρίες και τίποτα περισσότερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x