Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε το Περιστέρι bwin, επικρατώντας 77-65 της ΑΕΚ, στον πρώτο ημιτελικό του Final-8 της διοργάνωσης!

Μεγάλο ντέρμπι για 35 λεπτά η αναμέτρηση, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να ξεφεύγει στο τελευταίο πεντάλεπτο, εκμεταλλευόμενη την κούραση της ΑΕΚ, η οποία παρατάχθηκε με πολλές απουσίες (Μίτσελ, Μάντσεν, Κόνιαρη), ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα έχασε με τραυματισμούς και τους Στρέλνιεκς (τράβηγμα στον προσαγωγό), Γουίλιαμς (διάστρεμμα).

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Φρανσίσκο, ο οποίος σκόραρε 33 πόντους και πέτυχε τα καθοριστικά καλάθια με χάρη στα οποία η ομάδα του δημιούργησε τη μεγάλη υπέρ της διαφορά, μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του ματς. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Κασελάκη (11π, 9 ριμπάουντ), ενώ για την ΑΕΚ ξεχώρισαν Μάιλς (21π, 6 ριμπάουντ) και Γιάνκοβιτς (11π, 4 ριμπ, 4 ασίστ).

Το ματς


Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στις πρώτες στιγμές του ημιτελικού με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Γιάνκοβιτς, με τον Περιστέρι bwin να απαντάει με σερί 8-0, περνώντας μπροστά με 8-4. Ο Μπίλαν συνεργάστηκε με τον Φρανσίσκο για το 13-9, ενώ μετά από συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα των δύο ομάδων, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πήρε το μέγιστο προβάδισμά της (+6, 21-15). Ξανθόπουλος και Μάιλς μείωσαν σε 21-23 για την ΑΕΚ, με τον Κόλεμαν να διαμορφώνει με βολή το 24-21 του πρώτου δεκαλέπτου.



Πιο αργός ο ρυθμός του αγώνα στη δεύτερη περίοδο, με τον ΜακΓκριφ να ισοφαρίζει για την Ένωση σε 24-24 με τρίποντο και να τη βάζει μπροστά (26-24) με εντυπωσιακό κάρφωμα. Ο Γόντικας έβαλε για πρώτη φορά στο ματς την ΑΕΚ στο +4 (34-30), με το Περιστέρι bwin να σκοράρει μόνο 10 πόντους στη δεύτερη περίοδο και με την Ένωση να πηγαίνει στα αποδυτήρια ούσα μπροστά με 39-34, χάρη σε ένα απίθανο buzzer-beater τρίποντο του Μάιλς!



Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το Περιστέρι bwin να φτιάχνει σερί 10-0 και με πρωταγωνιστή τον Φρανσίσκο, ο οποίος έφτασε τους 19 προσωπικούς πόντους, να παίρνει προβάδισμα με 44-39. Χωρίς καλάθι για σχεδόν τρία λεπτά η ΑΕΚ, αντέδρασε στη συνέχεια και απάντησε με δικό της σερί, ξαναμπαίνοντας σε θέση οδηγού (48-44), χάρη σε ένα ακόμα τρίποντο του Μάιλς. Ο Χάμερ έβαλε ξανά το Περιστέρι bwin μπροστά με 53-51, πριν ο Γουίλιαμς διαμορφώσει το 53-53 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.



Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα πέντε πόντων στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά το Περιστέρι bwin συνέχισε να βρίσκει λύσεις, και έτσι ο ημιτελικός μπήκε στην «τελική του ευθεία» όντας σε απόλυτη ισορροπία (59-59). Ένα τρίποντο του Κασελάκη έβαλε μπροστά με 62-60 το Περιστέρι bwin, πριν αναλάβει δράση ο τρομερός Φρανσίσκο, ο οποίος έβαλε τρίποντο από τα 8 μέτρα για το 67-62, ενώ στη συνέχεια πέτυχε 9 ακόμα συνεχόμενους πόντους, οδηγώντας την ομάδα του στη μεγάλη νίκη, με 77-65!



Τα δεκάλεπτα: 21-24, 39-34, 53-53, 65-77

Τα στατιστικά του αγώνα


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.