Δεν πρόλαβε ούτε να την αγχώσει. Η ΑΕΚ, που είχε προίκα το 1-0 απ’ το πρώτο ματς, καθάρισε με τους «ζεστούς» Αραούχο και Βάργκας τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (6-0) και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου.

Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Χιμένεθ, που είχε μπόλικη διάθεση. Το σκορ άνοιξε ο Μπακασέτας στο 21’ με ωραία προσπάθεια και σουτ έξω απ’ την περιοχή και επτά λεπτά αργότερα ο Αραούχο πέτυχε ύστερα από σέντρα του Βάργκας το πρώτο του τέρμα στο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα.

Ο Βενεζουελάνος ήταν ο δημιουργός και του τρίτου τέρματος, το οποίο σημείωσε και πάλι ο Αργεντινός επιθετικός με νέα κεφαλιά στο 61ο λεπτό. Στο 68’ ήταν η σειρά του Βάργκας να βρει δίχτυα με κοντινό πλασέ ύστερα από κάθετη του Γιόχανσον. Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα (79’) ο Κολοβέτσιος έστειλε την μπάλα στην εστία του Μοσχονά, αφού πρώτα τον απέφυγε, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γαλανόπουλος στο 84’.

Με τον Πλατανιά, που πέρασε στην παράταση το εμπόδιο του ΠΑΣ, θα παίξουν οι κιτρινόμαυροι στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου.


Το ματς:



Αρκετά ζωηρή ήταν στο ξεκίνημά η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και πίεσε ψηλά την άμυνα του Λεβαδειακού, που έδειχνε εγκλωβισμένος στο μισό του γηπέδου. Το πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν η τελική προσπάθεια, αφού παρά την υπεροχή δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Μοσχονά. Έτσι, ξεκίνησαν να δοκιμάζουν την τύχη τους με μακρινά σουτ. Μια (Μπακασέτας), δυο (Μπακάκης), τρεις και η ζημιά έγινε με τον Μπακασέτα να βρίσκει χώρο και με ωραίο σουτ να ανοίγει το σκορ και να διώχνει το άγχος στο 21’.



Η Ένωση «λύθηκε» μετά το 1-0, ανέβασε ρυθμό κι έφτασε άμεσα και σε δεύτερο γκολ με τον Αραούχο να ανοίγει λογαριασμό με τα κιτρινόμαυρα με καλοζυγισμένη κεφαλιά στο 28ο λεπτό ύστερα από φάουλ του Βάργκας. Οι Βοιωτοί αδυνατούσαν να περάσουν την σέντρα και οι επιθετικές τους προσπάθειες δεν ανησύχησαν καθόλου τον Ανέστη. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΚ στην επίθεση και τους φιλοξενούμενος σε ρόλο κομπάρσου.

Κάπως πιο ήρεμος ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία τον κινήσεων. Χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να… πατήσει γκάζι, η ομάδα του Χιμένεθ έφτασε και σε τρίτο γκολ, με τον Βάργκας να σερβίρει ξανά στον Αραούχο, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 3-0 στο 61’. Ο Λεβαδειακός έμοιαζε διαλυμένος και οι γηπεδούχοι σκόραραν στο... ρελαντί, αφού στο 68’ ήταν η σειρά του Βενεζουελάνου να βρει δίχτυα με κοντινό πλασέ.



Παρά το πέρασμα των λεπτών, οι κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να βρίσκονται στην επίθεση και να ταλαιπωρούν τους αντίπαλους αμυντικούς. Στο 79ο λεπτό ο Κολοβέτσιος έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή κι αφού απέφυγε και τον Μοσχονά, με κίνηση που θα ζήλευε επιθετικός, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ. Παρότι τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο, ο Χιμένεθ κρατούσε στην «τσίτα» με τις φωνές του τους παίκτες του που έφτασαν και σε έκτο τέρμα με διπλή προσπάθεια του Γαλανόπουλου στο 84ο λεπτό.













Οι συνθέσεις:



AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (69’ Γαλανόπουλος), Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο (60’ Αϊντάρεβιτς), Αραούχο (80’ Γιαννούτσος)

Στον πάγκο: Μπάρκας, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Πέκχαρτ

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μάγκας (66’ Μαχαίρας), Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (56’ Νιασέ), Ζεζίνιο, Λάτσι (60’ Τόνι Σίλβα), Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Βασιλείου

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Γιακουμάκης, Συνοδινός, Σένκα

Διαιτητής: Γιώργος Γιαννουλάκης

Γήπεδο: OAKA

Γιάννης Σταυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube