Η ΑΕΚ έστειλε απανταχού το μήνυμα πως η ομάδα που δεν μπορούσε να στεριώσει νίκη σε ντέρμπι ανήκει στο παρελθόν. Η εμφανής αγωνιστική της βελτίωση, σε συνδυασμό με την έδρα που απέκτησε μετά από 19 χρόνια προσμονής έχουν δώσει στους «κιτρινόμαυρους» μια τεράστια δυναμική που πιστοποιήθηκε και από τον χθεσινό θρίαμβο με 2-0 επί του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, η εμφατική νίκη στο πρώτο ντέρμπι στην «Αγια-Σοφιά Opap Arena» ήρθε στο κατάλληλο τάιμινγκ, καθώς η «Ένωση» συμπλήρωσε χθες 1.000 εντός έδρας αγώνες στο πρωτάθλημα, σε επίπεδο Α’ Εθνικής ή Super League. Με το χθεσινό 2-0 η ΑΕΚ έχει επικρατήσει στα 3/4 των αγώνων αυτών έχοντας «στρογγυλές» 750 νίκες, ενώ μετρά ακόμη 152 ισοπαλίες και 98 ήττες.

Πέραν αυτού, οι έξι σερί νίκες συνιστούν το μεγαλύτερο σερί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα από την περίοδο 2008/09. Τότε αυτό είχε αρχίσει από την 22η αγωνιστική, στις 14 Φεβρουαρίου και οι «κιτρινόμαυροι» με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο είχαν νικήσει κατά σειρά Θρασύβουλο (1-0), Αστέρα (0-1), Ξάνθη (2-1), Πανσερραϊκό (1-5), ΟΦΗ (1-0) και Λεβαδειακό (3-1), μέχρι να τους σταματήσει το σερί η ισοπαλία στην έδρα του Πανθρακικού (1-1). Βέβαια, εκείνο το σερί δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα και ήρθε σε σημείο που είχαν όλα κριθεί, αφού η «Ένωση» τερμάτισε μόλις τέταρτη, στο -16 από τον Ολυμπιακό, το -8 από τον ΠΑΟΚ και το -6 από τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, η ΑΕΚ συμπλήρωσε με το χθεσινό ματς 450 λεπτά χωρίς γκολ, καθώς έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία της στους αγώνες στα ματς με Άρη (0-2), Ατρόμητο (1-0), Λεβαδειακό (0-2) και ΠΑΟΚ (0-2) για το πρωτάθλημα και ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) για το Κύπελλο. Έπρεπε να περάσουν κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια για να «τρέξει» ένα τέτοιο σερί η «Ένωση». Η τελευταία φορά που είχε πέντε ματς να δεχτεί γκολ ήταν στις αρχές του 2019, όταν από τις 14 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου κράτησε το μηδέν απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα (0-4), Αστέρα Τρίπολης (3-0), Πανιώνιο (0-2) και Λεβαδειακό (1-0) για το πρωτάθλημα και Χανιά (5-0) για το Κύπελλο. Το σερί της τότε έσπασε ο ΠΑΟΚ με 1-1 στο ΟΑΚΑ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γρηγορίου: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι έχει γίνει - Να βρούμε γκολ για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη»

Χωρίς Κίνι, αλλά με Μήτογλου κόντρα στην ΑΕΛ ο Ατρόμητος

Δεσύλλας: «Τα πλάνα Μπενίτεθ για το ντέρμπι - Οι παίκτες που διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα»

Τσανάκας: «Την Κυριακή είναι η ευκαιρία του Ολυμπιακού για ένα restart»

Σαββόπουλος: Καμία εξέλιξη στα διοικητικά - Μηδαμινό το ενδιαφέρον, φοβάμαι πως η εικόνα στο γήπεδο θα είναι η χειρότερη

Τσακίρης: «Πρώτη φορά νικητής αντίπαλος λέει πώς δεν πέρασε ο καλύτερος - Τα δεδομένα 11αδας της ΑΕΚ με ΠΑΟΚ»

Τσορμπατζόγλου: «Σίγουρα στην αποστολή με ΑΕΚ ο Ζίβκοβιτς, το πιο πιθανό να είναι και ο Μεϊτέ - Τι ισχύει για Κένι»

Με δύο απουσίες και δύο επιστροφές η αποστολή του Παναιτωλικού για Πανσερραϊκό

Χωρίς δύο αλλά με Πέντροσο η αποστολή του Λεβαδειακού για τη μάχη με τον ΟΦΗ

Κηφισιά: Χωρίς αριστερό μπακ η αποστολή για τον Asteras AKTOR