Κώστας Μιαούλης

Η Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα είναι ποτέ ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει στο sport-fm.gr το ματς που εξακολουθεί να βάζει την ΑΕΚ σε τροχιά κοντινότερη από κάθε άλλον στον Παναθηναϊκό και για την παράδοση στη φυσική της έδρα με τον ΠΑΟΚ.

Οι αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ ποτέ δεν υπήρξαν ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια και αυτό είναι μια πραγματικότητα που την αναδεικνύουν οι αριθμοί. Ο Δικέφαλος του Βορρά δημιούργησε μια θετική παράδοση σε ένα ουδέτερο γήπεδο και εξαιτίας της αξιόλογης ομάδας που είχε τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο στο… καμίνι δεν θα μπορούσε με μια τόσο ρηχή ομάδα να φύγει νικητής, απέναντι σε μια ΑΕΚ που έχει δημιουργήσει το δικό της σερί και είναι η κοντινότερη διώκτης του Παναθηναϊκού αυτήν τη στιγμή στη βαθμολογία.

Τα δύο τέρματα που σημείωσε η Ένωση σε αυτή την αναμέτρηση συνοψίζουν το τι δεν είχε η ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια και το αναπτύσσει όσο περνούν τα παιχνίδια στη φετινή σεζόν. Πίεση ψηλά στον αντίπαλο που προκαλεί ασφυξία, όπως συνέβη στο πρώτο τέρμα με τον Αραούχο να κλέβει. Το απλό σε αυτήν τη φάση ήταν το εύκολο, που δεν θα έκανε, ίσως, άλλος ποδοσφαιριστής, πλην του Ελίασον. Εκεί που κάθε άλλος θα προσπαθούσε να κάνει κοντρόλ για να ζυγίσει τις επιλογές του, ο Σουηδός απλώς άγγιξε την μπάλα για να δώσει την ασίστ με τη μία στον Γκαρσία και να σημειώσει αυτός το πρώτο γκολ.

Στο δεύτερο γκολ ξεδιπλώνεται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το πόσο καθοριστική ήταν η προσθήκη του Γκατσίνοβιτς που μεταφέρει την μπάλα με αμεσότητα τόσο γρήγορα και ενώ είναι εκείνος που έχει πετάξει την μπάλα στην αδύνατη πλευρά εκείνη τη στιγμή του ΠΑΟΚ στον Ελίασον, έχει προλάβει να πάρει θέση σέντερ φορ και να λάβει την επίκαιρη θέση ώστε να σκοράρει. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει βάλει και άλλα γκολ, όπως εκείνο του Πινέδα, που θύμισε προσωπικές προσπάθειες μεγάλων σούπερ σταρ για να σταματήσει πάνω στον Κοτάρσκι.

Πολύ σημαντικό ρόλο στο να βλέπει κανείς μεταμορφωμένη την Ένωση, έχει παίξει και η σημαντική άνοδος σε απόδοση του Σιμάνσκι που βρίσκεται παντού, ο Αραούχο μπορεί να μη σκοράρει, αλλά παίζει για την ομάδα και γενικά μιλάμε για ένα σύνολο που όσο προχωράει ο καιρός, γνωρίζει ο καθένας τι δουλειά θα πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και αυτοί που έρχονται από τον πάγκο, γνωρίζουν τι ακριβώς θα πράξουν, πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση. Όπως ο Άμραμπατ, που στο φινάλε είχε τις αντοχές και τα κέφια να περάσει τη μισή ομάδα του ΠΑΟΚ και να την πάει βόλτα.

Δύο παρατηρήσεις: Το 2-0 με γηπεδούχο την ΑΕΚ παρατηρείται για 12η φορά απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά, πράγμα που αποδεικνύει πως το συγκεκριμένο παιχνίδι τελείωνε και θα τελειώνει πλέον με την Ένωση στη φυσική της έδρα με συνοπτικές διαδικασίες. Η δεύτερη έχει να κάνει με το πώς σε πέντε σερί ματς, έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη! Και αυτό λέει πολλά για τη συνέχεια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x