Η πόλη Τόρσμπι, όπου ο Σβεν Γκόραν Έρικσον έζησε τα παιδικά του χρόνια και προ ημερών κηδεύτηκε, θα τιμήσει τη μνήμη του.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που έχει λιγότερους από πέντε χιλιάδες κατοίκους και είναι κοντά στα σύνορα με τη Νορβηγία, αποφάσισε την κατασκευή ενός μπρούτζινου αγάλματος για να τιμηθεί η προσφορά του στην πόλη και στον παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Σημειώνεται πως στην πόλη υπάρχει ήδη ένα άγαλμα για τον εκλιπόντα, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα... πετυχημένο (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία) και θα αντικατασταθεί από το καινούριο.

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών στις 26 Αυγούστου μετά από μάχη με τον καρκίνο. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 και το 2001 έγινε ο πρώτος ξένος τεχνικός που ανέλαβε την εθνική Αγγλίας, με την οποία έφτασε ως τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002 και το 2006, αλλά και του EURO 2004.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λεβαντόφσκι: «Θα είναι αδύνατο για τους νέους παίκτες να παραμείνουν στην κορυφή, τόσο πολύ καιρό όσο εμείς»

Μέσι: «Θα ήθελα να με θυμούνται ως έναν μεγάλο αθλητή που πάντα πολεμούσε για τους στόχους και τα όνειρά του»

Στις 22 Δεκεμβρίου η ετυμηγορία στην «δίκη Μαραντόνα»-Ξέσπασε σε κλάματα η κόρη του (video)

Λιμπερταδόρες: Νίκησε στα πέναλτι την Φλαμένγκο με ήρωα τον 40χρονο Μουσλέρα και πήγε τελικό η Εστουδιάντες

Αποθεωτική υποδοχή για τον Μέσι στο Οβιέδο ενόψει της βράβευσης από τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας!

Socca Aegean Cup: Η Ελλάδα σήκωσε ξανά το τρόπαιο στο Ρέθυμνο – Ήρωας ο Γιαννόπουλος στον τελικό με την Κροατία

Elite Neon Cup 2026: Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν στην Ελλάδα για ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό τριήμερο

Μέρλο: «Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με την Αργεντινή ο Σκαλόνι»

Θύμα ένοπλης ληστείας ο Σέρτζιο Ρίκο και η οικογένεια του

Με σορτσάκι του Παναθηναϊκού προπονείται ο Ρενάτο Σάντσες