Ο Παναθηναϊκός ξεδίπλωσε τις δημιουργικές του αρετές στη χθεσινή νίκη επί της Καρσίγιακα (85-73). Ο Νικ Καλάθης είχε 11, ο Δημήτρης Διαμαντίδης 8 ασίστ και όλοι οι «πράσινοι» συνολικά 27 καταγράφοντας μια από τις κορυφαίες επιδόσεις στην ιστορία της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ασίστ της ομάδας από το 2000. Το ρεκόρ του «τριφυλλιού» είναι οι 31 ασίστ από το 95-74 επί της Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ στις 25/10/2013, ενώ η δεύτερη επίδοση είναι οι 30 ασίστ από το 123-83 επί της Ροάν στη Γαλλία στις 21/11/2007.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός δεν απείχε πολύ από το απόλυτο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα από το 2000 και μετά, καθώς αυτό είναι οι 33 ασίστ, που σημείωσε δις την περασμένη περίοδο η Ρεάλ, στις νίκες επί Νίζνι (112-83 στις 30/10/2014) και Σάσαρι (115-94 στις 5/11/2014) στη Μαδρίτη.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το βίντεο του Παναθηναϊκού από τα αποδυτήρια μετά τη νίκη επί της Μονακό

Τα highlights από τη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μονακό

Ρογκαβόπουλος: «Μας παρακίνησε ο Σορτς, να ματσάρουμε την ενέργεια της Βαλένθια»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το Παναθηναϊκός-Μονακό

Σλούκας: «Πολύ καλή ομάδα η Βαλένθια, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φοβηθεί κάποιον»

Γιαννακόπουλος: «Δεχθήκαμε ανήθικη κριτική, τα αστέρια ξέρουν πότε να λάμψουν δυνατά»

Το ζευγάρι που θα βγάλει τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στα playoffs της Ευρωλίγκας - Πότε είναι τα ματς των Πειραιωτών

Κλάιμπερν και Πάντερ πήραν τον πρώτο τελικό και η Μπαρτσελόνα... πλησιάζει στον Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Όλοι έπαιξαν για την ομάδα - Από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα η Βαλένθια»

Μαρκοϊσβίλι: «Δώσαμε όλα όσα είχαμε παρά τις δυσκολίες, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο πεινασμένος»