Ο Θοδωρής Ιακωβίδης αγωνίστηκε την Πέμπτη στην κατηγορία των 89 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης Βαρών της Ρωσίας και με 347 κιλά στο σύνολο κατέλαβε την όγδοη θέση. Μία επίδοση που είναι πολύ σημαντική, καθώς βελτίωσε την απόδοσή του κατά τέσσερα κιλά, με αποτέλεσμα να πάρει ακόμα 30 βαθμούς στη συνολική βαθμολογία.

Οπερ σημαίνει ότι αύριο στην κατηγορία των 96 κιλών οι δύο συνδιεκδικητές του θα πρέπει να πετύχουν επιδόσεις που δεν έχουν κάνει ποτέ στο παρελθόν, προκειμένου να τον αφήσουν εκτός πρόκρισης.

Ο Ιακωβίδης σήκωσε στο αρασέ 156 κιλά και πήρε την έβδομη θέση, ενώ στο ζετέ με 191 κιλά ήρθε όγδοος, όπως και στο σύνολο.

Ο Μανώλης Μαριανάκης με 145 κιλά ήρθε 12ος στο αρασέ, με 178 κιλά ήρθε 13ος στο ζετέ και στο σύνολο με 323 κιλά κατέλαβε τη 12η θέση, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

Η αποχή από τα πλατό μπορεί να έφερε περισσότερο άγχος στον Ιακωβίδη, αλλά, όπως είχε δηλώσει πριν την αναχώρησή του, στόχος του ήταν η πρόκριση στο Τόκιο κι όχι η διάκριση στη διοργάνωση.

Την Παρασκευή το απόγευμα, λοιπόν, με την ολοκλήρωση της κατηγορίας των 96 κιλών, θα ξεκαθαρίσει αν ο Έλληνας πρωταθλητής θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube