· Αν ρωτούσε κάποιος τον Πέδρο Μαρτίνς τι του άρεσε περισσότερο από το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού στο Βέλγιο, είμαι βέβαιος ότι θα του απαντούσε το ξεδίπλωμα της επίθεσης στο 1-0 του Γκερέρο. Απλούστατα, γιατί είναι φάση που την δουλεύει και την ξαναδουλεύει στην προπόνηση και είναι νομίζω η τρίτη φορά που «βγαίνει» μέσα σε παιχνίδι. Θυμάμαι σίγουρα την πρώτη, στο δοκάρι του Μάνου στο πρώτο φιλικό.

· Αυτό που ζητάει ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ταχύτητα στην ανάπτυξη της επίθεσης, μέσα από γρήγορες και με ακρίβεια μεταβιβάσεις. Προχθές ο Μιράντα από θέση δεξιού στόπερ έδωσε στον Μπουχαλάκη, αυτός αμέσως στον Φορτούνη, εκείνος με τη μία στον Πάρντο και με το ξαναπήρε την μπάλα ο Φορτούνης την πέρασε στον Γκερέρο. Δηλαδή, μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση με λίγες πάσες, ώστε να μην είναι πυκνή και καλά οργανωμένη η αντίπαλη άμυνα και να βρεθεί πιο εύκολα σε θέση για γκολ ο σέντερ φορ.

· Τι άλλο ζητάει ο Μαρτίνς; Ό,τι έγινε στη σέντρα του Τσιμίκα, όπως βλέπουμε σε αυτή τη φωτογραφία: τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού, οι τρεις κυνηγοί κι ο Φορτούνης είχαν «γεμίσει» την αντίπαλη περιοχή.



· Το αντίθετο βλέπουμε σε αυτή τη φωτογραφία: στη σέντρα του Ομάρ είναι μόλις δύο οι παίκτες του Ολυμπιακού στην περιοχή των Βέλγων κι ο Φορτούνης ένας τρίτος που έρχεται από πολύ πίσω όμως.



· Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι ο Φορτούνης έριξε αρκετά τις στροφές του στο φιλικό με την Έουπεν. Δεν συμμετείχε πολύ στο παιχνίδι και για την ομάδα αυτό είναι κακό. Πολύ απλά γιατί όταν δεν περνάει πολύ η μπάλα, πιθανότατα γιατί δεν την ζητάει κι ο ίδιος πολύ, από τα πόδια του πιο ποιοτικού σου παίκτη, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να απειλείς τον αντίπαλο.

· Κι αυτό που θα πρέπει να το κοιτάξει πιο σοβαρά ο Έλληνας διεθνής είναι το κομμάτι των τελειωμάτων των φάσεων. Γιατί όπως έχει αποδείξει, το γκολ το έχει. Όμως, βλέπουμε σε αυτό το ξεκίνημα της προετοιμασίας να μην έχει καλές τελικές ευρισκόμενος σε θέση γκολ στην αντίπαλη περιοχή. Προχθές δύο φορές που βρέθηκε για να το κάνει το γκολ, είχε πολύ κακές επιλογές.

· Όπως θέλω να γράψω κάτι για τους τέσσερις κεντρικούς χαφ με τους οποίους μέχρι τώρα δουλεύει ο Μαρτίνς. Ναι μεν όλοι λέμε το εξόφθαλμο, ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να ενισχυθεί σοβαρά σε αυτό το κομμάτι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δεν έχει γίνει ακόμη κάτι τέτοιο πρέπει να παραγράφουμε την καλή παρουσία των Ρομαό, Μπουχαλάκη, Ανδρούτσου και Καμαρά.

· Και τα τέσσερα αυτά παιδιά κάνουν καλή δουλειά και σχεδόν σε κάθε ματς είναι από τους καλύτερους της ομάδας και ανασταλτικά και δημιουργικά. Λάθη κάνουν, ιδίως στο αμυντικό κομμάτι, αλλά το παλεύουν πολύ. Κι είναι κρίμα να υποτιμάμε και να μην αναγνωρίζουμε την προσπάθεια τους, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει «κάτσει» ακόμη η ενίσχυση στις θέσεις «6» και «8».

· Έτερον εκάτερον…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube