Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Το έξυπνο που έχει κάνει ο Ιμανόλ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr τη δική του προσέγγιση για τον Ολυμπιακό του χθεσινού ντέρμπι.

• Ο Ιμανόλ, νομίζω, έχει κάνει κάτι έξυπνο: Έχει κρατήσει από τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ τα στοιχεία που του άρεσαν και προσπαθεί να βάλει στον δικό του Ολυμπιακό και κάποια άλλα στοιχεία που θέλει, χωρίς να επιχειρεί κάποια επανάσταση.

• Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έχει ενσωματώσει στην ενδεκάδα τις περισσότερες από τις τελευταίες μεταγραφές του συλλόγου, παίκτες που είχαν παίξει ελάχιστα (κυρίως Πουέρτα, Φρόιλερ και λιγότερο Πέντερσεν, Μπέιλι) με τον προηγούμενο προπονητή, συν τον Μάριους, που ήρθε μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Δεν θέλει να κάνει φοβερές και τρομερές αλλαγές, προφανώς γιατί θεωρεί ότι δεν θα βοηθηθεί η ομάδα στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

• Έτσι, έχουμε δει και με τη Γιαγκελόνια και με τον Παναθηναϊκό τον Ολυμπιακό να πιέζει πολύ, πρεσάροντας ψηλά, περίπου όπως γινόταν στα καλά παιχνίδια του Μεντιλίμπαρ. Χθες, στο α' ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός υπέφερε από την πίεση των «ερυθρόλευκων». Οι Φρόιλερ, Τσικίνιο είχαν από τρία κλεψίματα, ο Πουέρτα δύο και οι Φορτούνης, Ζότα από ένα! Και δεν αναφέρομαι σε ανακτήσεις της μπάλας, αλλά σε φάσεις που οι παίκτες του Ιμανόλ έκλεβαν την μπάλα από τους αντιπάλους τους.

• Απλά, δεν αναδείχθηκε αυτό το καλό πρες ψηλά του Ολυμπιακού, διότι δεν έγινε γκολ σε κάποια από τις δύο-τρεις στιγμές που θα μπορούσε να γίνει, κυρίως εάν ο Φορτούνης ενεργούσε καλύτερα ή πιο έγκαιρα μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Ειδικά στη μία περίπτωση, ήταν υπερβολικά κακό το τελείωμά του για τον Φορτούνη. Για να επιβεβαιωθεί μέσα και από αυτό το παιχνίδι ότι, από πλευράς σκοραρίσματος, η ομάδα δεν παίρνει ούτε φέτος τίποτα από τους περιφερειακούς επιθετικογενείς παίκτες της.

Ολυμπιακός: Το έξυπνο που έχει κάνει ο Ιμανόλ…

• Πέραν του Φορτούνη, από τον οποίο περιμέναμε και καλύτερη εκτέλεση φάουλ (και όχι χαμηλό σουτ), αφού ήταν σε θέση ιδανική γι' αυτόν, και οι δύο Πορτογάλοι, ο Τσικίνιο και ο Ζέλσον, στις τρεις περιπτώσεις στις οποίες βρέθηκαν σε καλές θέσεις, δεν ενήργησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το ίδιο και ο Ζότα σε δύο δικές του φάσεις, με τον έτερο Πορτογάλο να συνεχίζει να είναι άστοχος εδώ και αρκετό καιρό.

• Η αλήθεια, όμως, είναι ότι όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους στη σημαντική αυτή νίκη. Ο Φορτούνης είχε καλές ενέργειες, επικίνδυνες σέντρες και καλά χτυπήματα στα «στημένα»… Ο Τσικίνιο έκανε καλή δουλειά στον διπλό του ρόλο (ως δεύτερος κυνηγός στο 4-4-2 και ως εσωτερικός χαφ στο 4-3-3)… Και ο Ζέλσον είχε μία εντυπωσιακή επιστροφή αμυντικά, για την οποία πήρε το χειροκρότημα όλων των συμπαικτών του…

• Εν τέλει, μέτρησαν πρωτίστως για άλλο ένα ντέρμπι η θέληση, η αποφασιστικότητα και το τσαγανό. Διότι στην πραγματικότητα αυτό που είδαμε ήταν μία μάχη ανάμεσα σε μία ομάδα που έπαιζε για να κερδίσει και μία ομάδα που έπαιζε για να μη χάσει. Ή, έστω, υποχρεώθηκε να παίξει για να μη χάσει.

• Τώρα, τα περί διαιτησίας είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Να παίζεις επί 30 λεπτά με παίκτη παραπάνω και να μιλάς για τη διαιτησία;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x