Η ITTF πήρε νέα ενημερωτική έκθεση από την Ομάδα Εργασίας COVID-19, συζήτησε με βασικούς ενδιαφερόμενους και αποφάσισε οριστικά ότι το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών, που είχε μετατεθεί για το διάστημα 27/09-04/10, αναβάλλεται για τους πρώτους μήνες του 2021.

Οι ακριβείς ημερομηνίες για την κορυφαία διοργάνωση στο Μπουσάν της Κορέας θα καθοριστούν στην επόμενη on-line συνεδρίαση της διοίκησης, την όγδοη, που κανονίστηκε για τις 10 Ιουλίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζει αναπόφευκτα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του 2021. Έχει οριστεί για τον Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η ITTF εξετάζει ήδη εναλλακτικές ημερομηνίες, καθώς δεν είναι δυνατό να τηρήσει το πρόγραμμα, έχοντας ακόμη σε εκκρεμότητα τη διοργάνωση του 2020…

Η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανέφερε στο ρεπορτάζ της τα βασικά αποτελέσματα από τη συνεδρίαση:

# Το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε με την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (LOC) του Μπουσάν ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2020 θα αναβληθεί για τους πρώτους μήνες του 2021, διότι είναι απίθανο η πλειοψηφία των ομάδων να είναι σε θέση να ταξιδέψει στη Δημοκρατία της Κορέας στις ημερομηνίες που είχαν δοθεί προκαταρκτικά για τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η ακριβής ημερομηνία του Πρωταθλήματος θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 10 Ιουλίου 2020.
# Όσον αφορά στο καλεντάρι του 2020, η ITTF διερευνά τη δυνατότητα διοργάνωσης εναλλακτικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για το υπόλοιπο του 2020, σε περίπτωση που η πανδημία του COVID-19 δεν επιτρέψει τη διοργάνωση ανοιχτών τουρνουά, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του ιού, η Εκτελεστική Επιτροπή θα περιμένει την κατάσταση να βελτιωθεί περαιτέρω πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

# Η ITTF παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε σχέση και με τη διοργάνωση του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου ανδρών και γυναικών.

# Η ITTF εξετάζει τις πιθανές επιλογές για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2021 στις ΗΠΑ. Δεν θα είναι δυνατό να φιλοξενήσει το κορυφαίο event στις αρχικές του ημερομηνίες (17-26 Ιουνίου 2021) εν αναμονή των τελικών ημερομηνιών για το αντίστοιχο πρωτάθλημα στο Μπουσάν.

Όλες οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν, θα ακολουθήσουν αυστηρό πρωτόκολλο COVID-19, το οποίο δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube