Σε ένα ματς με πολλές εναλλαγές και διακυμάνσεις, η Αναντολού Εφές, μετά τη Βαλένθια, λύγισε και τη Ζάλγκιρις με 92-82, δείχνοντας πως βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, έστω και αν πλέον είναι αργά. Από την άλλη η λιθουανική ομάδα έμεινε στο 15-12 και δεν έπιασε τον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ στη βαθμολογία. Η τουρκική ομάδα είχε κορυφαίο τον Τζόρνταν Λόιντ με 19 πόντους και συνολικά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Ντόζιερ 14, Μπαμ 13, Οσμάνι 12), ενώ στο φινάλε καθοριστικός ήταν και ο Σέιμπεν Λι που είχε 10. Από τους Λιθουανούς ξεχώρισε ο Τουμπέλις με 22, ενώ ο Γκος είχε 19.

Η Εφές μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε διαφορά οκτώ πόντων στο 6’, με το τρίποντο του Λόιντ να διαμόρφωσε το 20-12. Εκεί ανέλαβε δράση για λογαριασμό των Λιθουανών ο Γουίλιαμς-Γκος και, σημειώνοντας τους 10 από τους 12 τελευταίους πόντους της Ζάλγκιρις στην πρώτη περίοδο, την έφερε σε απόσταση αναπνοής, με το δεκάλεπτο να κλείνει με την ελάχιστη διαφορά για τους γηπεδούχους.

Στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, ο Ντόζιερ με πέντε δικούς του πόντους προσπάθησε να ανοίξει ξανά τη διαφορά, όμως η Ζάλγκιρις, με τον Γκος σε πολύ καλή μέρα και τον Τουμπέλις να σημειώνει σημαντικά καλάθια, εναλλασσόταν στο προβάδισμα με τους Τούρκους, με το ημίχρονο να βρίσκει την Εφές μπροστά με 47-45.

Η Εφές μπήκε δυνατά στην τρίτη περίοδο με ένα 8-0 και πέντε πόντους του Οσμάνι, πηγαίνοντας τη διαφορά στο +10 (55-45). Στο 23’ όμως οι Λιθουανοί ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους και με επιμέρους 18-2 πήραν προβάδισμα 63-57, με δύο μεγάλα τρίποντα του Τουμπέλις, ένα τρίποντο και μία βολή του Μαόντο Λο και τον Ράιτ να καρφώνει για το +6 της ομάδας του Κάουνας. Με δύο τρίποντα των Ντόζιερ και Γουάιλερ-Μπαμπ, η Εφές μάζεψε τη διαφορά και η περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Λιθουανούς να προηγούνται 67-65.

Ο Γκος με δύο σερί δίποντα έστειλε ξανά τη διαφορά στο +6 για τη Ζάλγκιρις, όμως στη συνέχεια έκανε φάουλ σε προσπάθεια του Γιλμάζ για τρίποντο και χρεώθηκε και με αντιαθλητικό, δίνοντας το έναυσμα για ένα 11-0 σερί των Τούρκων που ανέκτησαν το προβάδισμα (76-71), ενώ με επιμέρους 11-2 η Ζάλγκιρις πήρε ξανά το προβάδισμα (82-79). Η Εφές όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τέσσερις πόντους του Λι και ένα τρίποντο του Λόιντ πήρε αέρα τεσσάρων πόντων (86-82). Το κλέψιμο του Γουάιλερ-Μπαμπ, 36’’ πριν το τέλος, έβαλε τέλος στις ελπίδες των Λιθουανών, με τον Λόιντ να διαμορφώνει με δύο βολές το 88-82, πριν το τελικό 92-82 και τη δεύτερη σερί νίκη της Εφές.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 47-45, 65-67, 92-82.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πετρίδης: «Ο Ομπράντοβιτς έχει φτιάξει μία πολεμική μηχανή - Σλούκας και Ναν θα επιστρέψουν στο πρωτάθλημα»

Ζέρβας: «Η κακή εικόνα των 22', η άμυνα των Παπανικολάου – Γουόρντ και όσα πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός»

Λεσόρ: «Δεν παίζουμε ακόμη το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε»

Μπαρτζώκας μετά το μυθικό διπλό: «Η μεγαλύτερη νίκη που κάναμε ποτέ - Έχετε καρύδια και προσωπικότητα»

Κάρλικ Τζόουνς: «Ο Παναθηναϊκός έδειξε ποιος είναι-Ο κόσμος δεν άξιζε την εμφάνισή μας»

Ευρωλίγκα: Ψάχνουν αντίδραση Εφές και Παρί, για την τρίτη σερί νίκη η Βίρτους!

Ερνάνγκομεθ: «Χρειαζόμαστε βελτίωση για τη συνέχεια»

Ρογκαβόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Δεν παίξαμε καλά, αλλά δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε»

Πρώτος σε PIR: Η εμφάνιση-μήνυμα του Φαλ για τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι

Μοντέρο: «Ένιωθα περίεργα συναισθηματικά, κάναμε αυτά που έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο»